Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria DEVA se implica in dezvoltarea invatamantului profesional dual cu o companie germana

Primarul Ovidiu Mos

Primăria Deva se va implica în dezvoltarea învăţământului profesional dual prin susţinerea administrativă a acestui concept cu spaţii de studiu şi cheltuielile materiale, autorităţile locale apreciind că în acest fel investitorii vor găsi în zonă forţă de muncă bine calificată, potrivit unui protocol semnat, vineri, de municipalitate cu o organizaţie germană de profil.

“Am pus bazele unei şcoli profesionale de stat unde rolul primăriei este să asigure infrastructura necesară prin clădiri şi ateliere, iar partea de know-how este asigurată de partea germană. Şcoala se va plia pe cerinţele pieţei muncii. Acest lucru se va materializa ulterior prin atragerea de investiţii şi investitori, iar pentru municipalitate înseamnă crearea de locuri de muncă“, a declarat primarul municipiului Deva, Ovidiu Moş.

În cadrul proiectului, partea germană va oferi consultanţa necesară în ceea ce priveşte materiile de studiu, modul de lucru şi experienţa acumulată în formarea profesională a elevilor străini cuprinşi în sistemul de învăţământ dual. 

“S-a pus o primă piatră de hotar prin care începem să construim învăţământul profesional dual, împreună cu administraţia locală. Privim cu multă încredere viitorul colaborării cu oraşul Deva, care va trebui să pună la dispoziţia acestui parteneriat profesori cu un bun nivel profesional şi, desigur, infrastructura. Vom sprijini oraşul cu toată încrederea, prin această colaborare. Acesta este spiritul care domină înţelegerea noastră”, a declarat preşedintele organizaţiei Diplomaten DMV International, Andreas Hart, care se va ocupa de implementarea proiectului, din partea germană.

Prezent la discuţiile ce au avut loc vineri la Primăria Deva cu mai mulţi investitori locali, consilierul de stat Stelian Fedorca a apreciat că este nevoie de schimbarea unei prevederi din actul normativ care girează învăţământul profesional dual, în sensul eliminării pragului de vârstă, de 26 de ani, până la care pot fi pregătiţi elevii din acest sistem.

În judeţul Hunedoara funcţionează trei clase de şcoală profesională în sistem dual, acestea fiind structurate pe meserii din domeniile mecanicii şi electromecanicii. În sistem sunt cuprinşi 67 de elevi din Hunedoara şi Deva care se pregătesc pentru a lucra ulterior la o fabrică de automotive şi una de biciclete. AGERPRES

02.10.2017
281 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design