Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria DEVA a lansat un portal dedicat potentialilor investitori; Angajatii Primariei primesc salarii mai mici cu 20 la suta fata de anul trecut

Primarul Florin Oancea

Primăria municipiului Deva a lansat un portal dedicat special firmelor care doresc să-şi deschidă o afacere în localitate, site-ul permiţând investitorilor să afle date despre facilităţile fiscale oferite de administraţia locală, terenurile libere, hale sau spaţii de producţie, forţa de muncă disponibilă.

“Este un element de noutate în adminstraţia publică, un portal dedicat informării şi atragerii de investitori. Portalul www.devabusiness.ro cuprinde oferta municipalităţii către investitori. Nu avem foarte multe terenuri aflate în domeniul public, pe care să le punem la dipoziţia investitorilor, şi atunci am căutat soluţii alternative care să vină în ajutorul acestora“, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Baza de date pentru investitori cuprinde 114 poziţii, care includ terenuri, spaţii comerciale sau de birouri ce pot fi închiriate, lista fiind actualizată, în permanenţă. Ea permite potenţialilor investitori să intre în contact direct cu proprietarii de terenuri sau clădiri din Deva în vederea derulării unor afaceri.

“Potenţialii investitori pot intra direct pe site şi să-şi ia singuri datele de contact, iar noi ca primărie le intermediem acest lucru. Este un lucru care vine în ajutorul investitorilor”, a explicat primarul.

În municipiul Deva sunt 3.130 de firme active, iar numărul persoanelor salariate se ridică la circa 28.500, fără ca în calcul să intre funcţionarii din administraţia locală sau judeţeană. AGERPRES

Angajaţii Primăriei Deva vor primi salariile pe luna ianuarie mai mici cu circa 20% faţă de cele din luna decembrie 2017, deoarece administraţia locală nu are resursele necesare pentru o majorare care să acopere transferul contribuţiilor sociale la angajaţi, a declarat primarul Florin Oancea.

Potrivit acestuia, din proiectul bugetului pe acest an a fost eliminată şi norma de hrană pentru poliţiştii locali, care primeau o mie de lei pe lună ca spor la salariu.

“Când am spus că nu voi majora brutul cu 20% pentru ca angajaţii să-şi menţină venitul net, am făcut înainte nişte calcule. (…) Nu am asigurat norma de hrană pentru poliţiştii locali pentru anul 2018, deoarece legea spune clar că se poate acorda doar dacă există prevedere bugetară. Nu este bugetată pe anul 2018”, a spus Oancea.

Pe de altă parte, primarul municipiului Deva a explicat că este vorba de o proiecţie bugetară pe anul 2018, care poate fi schimbată prin votul consilierilor locali.

El şi-a manifestat speranţa că proiectul de buget va fi votat însă în forma propusă în şedinţa Consiliului Local Deva, programată pe 16 februarie, fără majorări de salarii pentru angajaţii primăriei, deoarece sumele suplimentare nu vor putea fi alocate decât de la capitolul de investiţii.

“Este posibil în Consiliul Local să spună că nu sunt de acord cu proiecţia bugetului, cu diminuarea salariilor angajaţilor. Este posibil să ceară suplimentarea brutului angajaţilor cu 20%, cum s-a întâmplat la Consiliul Judeţean. Dacă vor vota lucrul acesta, ce să fac? Dar atunci voi fi obligat să iau banii de la investiţii. Eu mă bazez pe faptul că am fost corect şi transparent, iar consilierii locali vor da dovadă de maturitate şi înţelepciune şi vor vota proiectul de buget”, a arătat Florin Oancea.

Primarul municipiului Deva a mai spus că bugetul local va fi unul restrictiv, dar funcţional, care va permite investiţii, prioritară fiind încheierea celor începute anul trecut. AGERPRES

09.02.2018
51 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Transilvania

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design