Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria GALATI va plati peste 26 milioane lei pentru sistemul e-ticketing la transportul in comun

Primaria Galati

Primăria municipiului Galaţi va plăti peste 26 milioane lei unui asocieri formate dintr-o firmă italiană şi două româneşti care au câştigat licitaţia pentru implementarea sistemelor de taxare automată a titlurilor de călătorie (e-ticketing), de informare a pasagerilor şi management al flotei, se arată într-o informare transmisă marţi de biroul de presă a municipalităţii gălăţene.

Potrivit sursei citate, valoarea contractului atribuit este de 26.151.431 lei fără TVA, plata urmând a se face din creditul de o sută milioane lei pe care primăria l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Asocierea româno-italiană va proiecta, construi, opera şi menţine sistemele de taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei. Perioada de implementare este de 18 luni, iar durata de operare şi mentenanţă este de 60 de luni.

Noul sistem va include bilete cu coduri de bare, care vor putea fi furnizate pe hârtie sau pe un telefon mobil (m-ticket). Călătorii vor putea avea smartcard de transport, care le va permite încărcarea de titluri de transport public temporare.

“Toate titlurile de călătorie, fie bilete pe hârtie sau m-ticket, fie smartcarduri nominale (abonamentele) sau nenominale, vor trebui validate la urcarea în mijlocul de transport la validatoarele contactless ce vor fi instalate în fiecare mijloc de transport public“, se spune în informare.

Titlurile de călătorie, inclusiv smartcardurile nominale şi nenominale, vor putea fi cumpărate de la automate de vânzare de bilete, dar şi de la punctele de vânzare ale operatorului de transport public Transurb Galaţi.

Bilete virtuale vor fi eliberate prin intermediul aplicaţiei de telefon mobil (m-ticket), disponibilă pentru sistemele iOS şi Android, iar achiziţia de titluri de călătorie, precum şi încărcarea smartcardurilor, prin magazinul de tip web-shop. De asemenea, va exista şi o reţea de terţi (persoane juridice) care va elibera bilete pe suport de hârtie şi va încărca smartcardurile.

În cadrul sistemului, vor fi instalate 96 de panouri cu afişaj tip led care vor oferi informaţii cu privire la rute, precum şi timpul estimat până la sosirea mijloacelor de transport public în staţie. Întreaga flotă de transport public va fi monitorizată.

Sistemul de management al flotei va emite periodic sau ori de câte ori e nevoie rapoarte cu privire la activitatea vehiculelor pe o anumită linie: distanţa parcursă, curs, consum carburant, program, opriri, întârzieri. Totodată, prin instalarea sistemelor de numărare a pasagerilor în toate vehiculele de transport public, se va putea urmări eficientizarea rutelor de transport din municipiul Galaţi. AGERPRES

22.11.2017
418 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beresti
Galati
Targu Bujor
Tecuci


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Galaţi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Galaţi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design