Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria GIURGIU a repartizat excedentul bugetar pe anul trecut pentru investitii

Primarul Nicolae Barbu

Consilierii locali giurgiuveni au aprobat, în şedinţă extraordinară, alocarea excedentului bugetar pe anul 2017, în sumă de peste trei milioane de lei, pentru realizarea de investiţii în anul 2018.

“Este obligaţia noastră ca, până la data de 9 ianuarie, să aprobăm excedentul bugetar, de aceea am convocat astăzi (marţi-n.r.) şedinţă extraordinară a CLM. Este bine când ai un excedent bugetar, care arată o situaţie financiară bună, dar este rău când nu ai putut să ţi-l foloseşti la sfârşitul anului ca să îţi plăteşti cheltuielile de funcţionare şi cele de administrare a primăriei. În ultimele trei zile din anul 2017 nu s-au mai putut face plăţi, doar încasări, iar suma pe care o aprobăm astăzi este tot ce am încasat în ultimele zile din 2017. Plăţile de funcţionare le vom face de acum din încasările anului curent, iar aceste sume provenite din excedentul bugetar al anului trecut nu pot merge decât pentru lucrări de investiţii”, a declarat primarul municipiului Giurgiu,Nicolae Barbu.

Potrivit acestuia, “este bine că se pot folosi aceşti bani pentru lucrări de investiţii – pentru că şi acolo sunt necesare surse de finanţare”, dar este rău că nu există “autonomie locală pentru administraţie”. 

“Este bine că se pot folosi aceşti bani pentru lucrări de investiţii pentru că şi acolo sunt necesare surse de finanţare, dar este rău că, printr-o decizie la nivel guvernamental, nu am putut să facem acea autonomie locală despre care toţi cei din administraţiile locale spunem că ar fi bine să existe, adică ai bani şi hotărăşti ce plăteşti, nu îţi stabileşte altcineva regulile, a subliniat Nicolae Barbu.

El a spus că speră ca, până la data de 20 ianuarie, municipalitatea să primească proiectul de buget defalcat astfel încât să poată fi fundamentat bugetul pentru acest an şi nu să se facă plăţi din a douăsprezecea parte din bugetul realizat anul trecut.

Excedentul bugetar pe anul 2017 în municipiul Giurgiu este în sumă totală de 3, 3 milioane de lei, bani care provin din încasările pe ultimele trei zile ale anului trecut şi din fonduri de la proiecte europene nefinalizate. AGERPRES

10.01.2018
268 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bolintin-Vale
Giurgiu
Mihailesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Giurgiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Giurgiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design