Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria MIERCUREA CIUC continua lucrarile la centura ocolitoare a municipiului, investitie proprie a orasului

Primarul Raduly Robert Kalman

Primăria Miercurea Ciuc continuă lucrările la centura ocolitoare internă a municipiului, investiţie proprie care ar urma să se finalizeze în luna noiembrie 2018. Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a început faza a doua ‘a celei mai importante investiţii din ultimii ani, finanţată integral din bugetul local’, adică lucrările de asfaltare pe ocolitoarea internă care ‘aduce o alternativă viabilă şi funcţională actualei soluţii care trecea prin comuna Topliţa-Ciuc, deci prin zona rurală’.

Potrivit primarului, este vorba de ‘nou drum de lăţimea unei şosele naţionale, care leagă trei drumuri naţionale: cel care merge spre Odorheiu Secuiesc, prin strada Ret, cel care merge spre Gheorgheni, şi drumul naţional care merge spre Moldova’.

Realizarea drumului de macadam a avut loc în anii anteriori, iar în această perioadă are loc turnarea straturilor de asfalt, purtându-se şi discuţiile legate de soluţia ce va fi aplicată pentru o intersecţie, respectiv realizarea unui sens giratoriu sau a unei intersecţii în T.

Potrivit sursei citate, prima fază a lucrărilor, cea de macadam, a costat 4,2 milioane lei, iar a doua fază, anunţată marţi, este contractată pentru asfaltare în totalitate la 5 milioane 84 de mii de lei, din care s-a dat ordine de începere a lucrărilor doar pentru 3 zone din cele 4 care sunt contractate, în valoare de 4,6 milioane de lei.

Drumul ar urma să fie gata cel mai devreme la finalul lunii noiembrie 2018, intenţia municipalităţii fiind aceea ca, în viitor, prin conectarea cu strada Braşovului, ‘tot traficul care trece prin oraş şi nu are treabă în municipalitate s-ar desfăşura pe această cale, ceea ce ar decongestiona semnificativ circulaţia din interiorul oraşului’.

Acesta lucru va mai dura, întrucât proiectul tehnic este finalizat, dar momentan se află în faza de exproprieri. AGERPRES

23.08.2017
278 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baile Tusnad
Balan
Borsec
Cristuru Secuiesc
Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplita
Toplita
Vlahita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Harghita pentru ziua de azi.


 
Informatii din Harghita

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design