Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  80,77% (84/104)
2.  Bucuresti - Sect. 4
  83,33% (20/24)
3.  Piatra Neamt
  57,89% (11/19)
4.  Gherla
  87,50% (7/8)
5.  Bucuresti - Sect. 6
  100,00% (5/5)
6.  Pitesti
  18,18% (4/22)
7.  Targu - Jiu
  100,00% (4/4)
8.  Galati
  42,86% (3/7)
9.  Timisoara
  15,79% (3/19)
10.  Rosiorii de Vede
  100,00% (1/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Primaria MOTRU a inchis groapa de gunoi, evitand declararea procedurii de infringement

Primarul Gigel Jianu

Primăria Motru a reuşit să închidă şi că conformeze groapa de gunoi a oraşului, evitând astfel declararea, din partea Uniunii Europene, a procedurii de infringement împotriva României, cu implicaţii grave asupra bugetului local, informează un comunicat transmis de primarul Gigel Jianu. Potrivit sursei citate, comisiile şi factorii implicaţi în procedura de închidere şi conformare a depozitului de deşeuri din Motru s-au întrunit pentru recepţionarea lucrărilor, finalizate în data de 3 noiembrie.

Aceeaşi sursă afirmă că închiderea depozitului de deşeuri reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale actualei administraţii a municipiului Motru, având în vedere faptul că încă din iunie 2009, Comisia Europeană a emis o Directivă privind sistarea depunerii de deşeuri în depozite neconforme din punct de vedere al protecţiei mediului. Groapa de gunoi a municipiului Motru funcţiona din anul 1980, însă în anul 2009 a fost sistată depunerea deşeurilor în respectivul depozit.

“Această investiţie este cea mai mare realizare a administraţiei dat fiind faptul că, în situaţia în care nu erau încheiate lucrările, Comisia Europeană declanşa procedura de infringement împotriva României, aplicându-se totodată o amendă cuprinsă între 700.000 şi un milion de euro, la care se adăugau penalităţi de întârziere cuprinse între 80.000 şi 100.000 de euro pe zi, majorări care se calculează de la data la care depozitul trebuia închis, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor ţări din Europa (Grecia, Italia). Amenzile se aplică pentru toată ţara, însă fondurile sunt ulterior recuperate de la administraţiile locale care au astfel de depozite neconforme. Pentru Motru, acest lucru ar fi însemnat blocarea administraţiei locale pentru cel puţin 10 ani de acum înainte“, a declarat Gigel Jianu în comunicatul de presă.

Conform aceluiaşi document, de-a lungul timpului au fost făcute încercări de conformare, însă nici fosta conducere a Primăriei Municipiului Motru, nici cea a Consiliului Judeţean Gorj nu au găsit pârghiile pentru a realiza cerinţele impuse de Uniunea Europeană. În cadrul procedurii de conformare, în anul 2009, a fost elaborat un studiu de fezabilitate, însă pentru că în 2010 administraţia s-a confruntat cu lipsa disponibilităţilor in cash, proiectul nu a putut fi implementat.  

Un an mai târziu, CJ Gorj a hotărât implementarea unui proiect de investiţii pentru managementul deşeurilor solide, intenţionând să acceseze fonduri europene prin POS MEDIU, motiv pentru care Consiliul Local Motru a predat administraţiei judeţene amplasamentul depozitului de deşeuri, a întocmit documentaţia tehnică şi a iniţiat procedurile de obţinere a avizelor.

Proiectul depus de Consiliul Judeţean nu a fost inclus în portofoliul POS Mediu 2007-2013 în vederea finanţării, dat fiind că judeţul Gorj nu figura în anexa Ghidului solicitantului, elaborată la nivel naţional.

În anul 2016, actuala administraţie locală a actualizat proiectul de închidere şi conformare a depozitului 1 de deşeuri, lucrările fiind adjudecate, prin licitaţie publică prin Sistemul Electronic – SEAP, la valoarea de 780.000 de lei, bani din bugetul local. Au fost parcurse toate etapele de proiectare, închidere şi realizare a lucrărilor de conformare pentru evitarea declanşării mecanismelor coercitive ale Comisiei Europene pe domeniul de gestionare a deşeurilor, lucrările fiind finalizate în data de 3 noiembrie. AGERPRES

15.11.2017
262 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Albeni
Bumbesti Jiu
Motru
Novaci
Rovinari
Targu - Jiu
Targu Carbunesti
Ticleni
Tismana


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Gorj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Gorj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(14 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(4 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(4 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(4 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design