Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria RESITA incepe achizitia de apartamente de la locuitori. E mai ieftin decat sa construiasca

Primarul Ioan Popa

Aproximativ 2000 persoane, din oraş sau din localităţile învecinate, au depus la Primăria Reşiţa un dosar pentru atribuirea unei locuinţe. În luna decembrie, a anului trecut, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a anunţat că administraţia locală ar putea să ajungă să cumpere de pe piaţa liberă.

Popa spunea la aceea oră, că aceste apartamente sunt necesare în eforturile de a a repopula oraşul care a pierdut circa 30 de mii de locuitori în ultimii ani.  

„Îmi doresc ca în 2017, Primăria Reşiţa să achiziţioneze 40, 50 sau chiar 60 de apartamente în ofertă publică, să prindem toate apartamentele la preţuri mici, astfel încât să salvăm piaţa imobiliară, să o aducem la cote rezonabile”, a declarat Popa

Edilul reşiţean speră ca prin acest demers să resusciteze şi piaţa imobiliarelor din zonă.  Zilele trecute, Primăria Reşiţa a făcut anunţul de demarare a procedurilor de achiziţie. 

„Având în vedere numărul mare de solicitări din partea cetăţenilor – aproximativ 2.000 de dosare depuse – dar şi eforturile susţinute ale municipalităţii în vederea relocării resursei umane pe piaţa muncii din Reşiţa, primăria municipiului demarează procedurile achiziţiei de apartamente, proprietate personală a persoanelor fizice din oraş, pentru două destinaţii – locuinţe sociale şi locuinţe de serviciu, după cum urmează: 50% – cu două camere; 25% – cu o cameră; 25% – cu trei camere“, se arată într-un comunicat al Primăriei Reşiţa. 

Pe siturile de imobiliare, la Reşiţa o locuinţă cu două camere se poate cumpăra chiar şi sub 20.000 de euro. Preţul de vânzare pe metru pătrat este de circa 400 de euro, mult mai mic decât în alte oraşe din Banat. De exemplu în Timişoara, acesta ajunge la 1.000 de euro, scrie Adevarul.

10.10.2017
471 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design