Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria SATU MARE va lansa in acest an o aplicatie prin care se vor putea cumpara si bilete de autobuz; Bugetul municipiului este cu aproape 30 de milioane lei mai mic decat anul trecut

Primarul Kereskenyi Gabor

Primăria municipiului Satu Mare va lansa în acest an o aplicaţie pentru a facilita comunicarea cu sătmărenii, acesta putând fi folosită atât la achiziţia de bilete de autobuz cât şi la aflarea poziţiei mijloacelor de transport în comun, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor.

“Dorin să implementăm şi o noutate absolută în oraşul nostru. După ce în oraşele mai mari există în diferite forme şi calitativ în diferite forme anumite aplicaţii gen City App, dorim să avem şi noi aplicaţiile online, să fie deschise şi disponibile serviciile primăriei şi pe telefoane şi pe tablete pentru toţi locuitorii oraşului care doresc să le acceseze şi de pe device-uri. Până în 2020 toate serviciile primăriei se vor conecta pe această platformă. City App-ul are o parte care se leagă şi de transportul public, un sistem e-ticketing, pe care îl vom implementa împreună cu Transurban şi care consider că va ajuta publicul călător în acest sens să beneficieze de servicii de calitate“, a declarat edilul.

Prin intermediul aplicaţiei se vor putea trimite documente, face sesizări, se vor putea plăti taxe. AGERPRES

Bugetul propriu al municipiului Satu Mare pentru anul 2018 este cu aproape 30 de milioane lei mai mic decât cel din anul precedent, scăderea fiind cauzată de modificările la Codul Fiscal, a declarat primarul Kereskenyi Gabor. Potrivit acestuia, dacă în 2017 veniturile au fost de 148,6 milioane lei, pentru acest an este prevăzută suma de 125,1 milioane lei.

“Din păcate, datorită măsurilor fiscale ale guvernului, respectiv a modificărilor Codului Fiscal, avem un minus mare în ceea ce priveşte bugetul pe anul 2018. Am pornit cu un minus de aproape 30 de milioane de lei, ceea ce se datorează în primul şi în primul rând scăderii impozitului pe venitul global de la 16 la 10% şi, având în vedere şi că aceste cote sunt o parte considerabilă pentru bugetul local la capitolul venituri proprii, vom suferi. Am avut o provocare, cum să încercăm să astupăm această gaură de aproape 30 de milioane de lei. Am procedat la majorarea de impozite, am transmis instituţia Filarmonicii Consiliului Judeţean, totodată am redus cheltuielile de funcţionare atât la Primărie cât şi la instituţiile subordonate, cu circa 20%. Toate aceste măsuri sunt foarte importante ca să putem menţine ritmul dezvoltărilor şi să putem menţine suma pentru modernizarea oraşului”, a declarat primarul.

Pentru 2018, primăria şi-a propus să modernizeze 43 de străzi, să semneze contractele de finanţare şi să desemneze constructorii pentru cele 16 proiecte europene finanţate prin Programul Operaţional Regional, valoarea acestora fiind de 26,9 milioane euro, să achiziţioneze cinci autobuze noi şi să lanseze o aplicaţie modernă.

Bugetul municipiului va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local de joi, 15 februarie. AGERPRES

15.02.2018
2460 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Ardud
Carei
Livada
Negresti Oas
Satu Mare
Tasnad


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Satu Mare pentru ziua de azi.


 
Informatii din Satu Mare

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design