Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria Sectorului 1 va steriliza gratuit 500 de caini si 500 de pisici de pe raza administrativa

Primaria Sector 1

Primăria Sectorului 1 va demara un program de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună şi a metişilor acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Sector 1 în ședința din 29 martie. Programul va include sterilizarea a 500 de câini şi 500 de pisici.
 
Condiţiile pe care un proprietar/deţinător legal trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de aceste servicii sunt:
- deţinătorii să aibă domiciliul pe raza Sectorului 1;
- câinii să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (R.E.C.S.);
- pisicile să deţină carnete de sănătate din care să reiasă că proprietarul domiciliază pe raza Sectorului 1, iar locul de deţinere se află la domiciliul proprietarului.

Operațiile de sterilizare gratuită a celor 500 de câini şi 500 de pisici vor fi efectuate de către medici veterinari de liberă practică, organizați conform Legii 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cadrul cabinetelor veterinare private.

Potrivit Legii 258/2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, proprietarii animalelor de companie, deținători de animale de rasă comună, inclusiv metișii acestora, au obligația sterilizării lor, neefectuarea fiind sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Și Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, va steriliza gratuit în 2018  un număr de 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat  de Consiliul General al Municipiului București.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziție. Valoarea estimată pe care ASPA o va plăti pentru sterilizarea câinilor este de 235 de lei fără TVA/femelă şi 190 de lei fără TVA/mascul. Sterilizarea pisicilor va costă 150 de lei fără TVA/femelă şi 130 de lei fără TVA/mascul, potrivit estimărilor făcute, scrie HotNews.ro.

02.04.2018
41513 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design