Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria TARGU MURES se alatura grupului de implementare a proiectului de stimulare a antreprenoriatului in mediul urban

Primarul Dorin Florea

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, joi, că municipalitatea se alătură organizaţiilor care vor implementa proiectul StartActiv Centru "Program integrat de stimulare a antreprenoriatului in mediul urban din Regiunea Centru". 

"Am o experienţă pozitivă în acest sens şi am trăit-o în familie. Fiul meu, împreună cu trei tineri, unul din Târgu Mureş şi doi din ţară, au reuşit să fie câştigătorii unui start-up internaţional, din vreo 2000 de analize făcute în peste un an au fost declaraţi câştigători. Ştiu ce a însemnat efortul lor de 4 ani, ştiu ce a însemnat să crezi într-o aplicaţie şi mai ales bucuria de a şti la ce nivel au fost evaluaţi şi de a investi într-un lucru pe care şi l-au dorit atât de mult. Asta înseamnă că sunt în măsură să înţeleg şi să acord tot sprijinul în găsirea unui mediu propice pentru a vă putea desfăşura activitatea, de a ne debarasa de ceea ce înseamnă ipocrizie şi de ceea ce înseamnă discuţii fără rost. (...) Suntem şi păţiţi în momentul în care te loveşti de obtuzitatea unora, e vorba de momentul în care am dorit să dezvoltăm cel mai mare proiect din ţară, e vorba de Proiectul Super-Computer şi Smart-City la care nu renunţăm. Am văzut ce înseamnă ca cei care votează în Consiliul Local nu răspund, dar care trebuie să răspundă şi să înţeleagă că soarta unui oraş nu trebuie filtrată prin budoarul unui partid. Oraşul trebuie să fie primitor şi deschis. Interesul nostru este să vă găsim atractivi", a declarat Dorin Florea, la lansarea proiectului.

Proiectul StartActiv Centru "Program integrat de stimulare a antreprenoriatului in mediul urban din Regiunea Centru", implementat de RomActiv Business Consulting SRL în parteneriat cu Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Târgu Mureş, creează oportunitatea înfiinţării de noi întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană, pentru dezvoltare economică şi crearea de noi locuri de muncă.

În cadrul acestui proiect, 330 de persoane vor beneficia gratuit de cursuri de specializare în competenţe antreprenoriale şi vor fi selectate pentru finanţare minim 73 planuri de afaceri propuse de către persoanele care vor participa la sesiunile de formare antreprenorială.

Potrivit lui Radu Onofrei din partea RomActiv Business Consulting SRL, câştigătorii concursului de planuri de afaceri vor beneficia în mod gratuit de un stagiu de practică într-o companie de profil şi de servicii personalizate de consiliere/consultanţă/mentorat pentru dezvoltarea afacerilor, iar cele minim 73 de planuri de afaceri selectate vor fi finanţate cu sume cuprinse între 30.000 şi 40.000 euro (în medie 35.000 euro).

Activităţile se vor derula pe durata a 36 de luni, începând cu prezentarea metodologiei de selecţie a grupului ţintă, organizarea programului de formare antreprenorială precum şi mecanismul de finanţare a planurilor de afaceri şi modalităţile de sprijinire în dezvoltarea afacerilor înfiinţate prin proiect.

Acest proiect este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. AGERPRES

23.02.2018
168 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design