Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria TIMISOARA a pierdut definitiv procesul privind lipsa facilitatilor pentru persoanele cu dizabilitati la tramvaiele vechi

Primarul Nicolae Robu

Primăria Timişoara şi edilul-şef, Nicolae Robu, au pierdut definitiv procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au contestat o amendă aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât vechile mijloace de transport în comun nu au facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi iar noua flotă a serviciului public de transport este încă redusă.

"Respinge recursul formulat de reclamanţii Municipiul Timişoara şi primarul municipiului Timişoara împotriva sentinţei civile din 18 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Timişoara (...) ca nefondat. Definitiv", se arată miercuri pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În consecinţă, municipalitatea va trebui să achite amenda de 10.000 de lei.

După pronunţarea dată de Curtea de Apel Timişoara, Nicole Robu se declarase nemulţumit, arătând că administraţia sa a luat măsurile care prevăd accesul persoanelor cu dizabilităţi în mijloacele de transport, cumpărând troleibuze şi autobuze noi, iar tramvaiele vechi au fost trimise la recondiţionare completă, cele care au reajuns în transportul public fiind deja dotate şi cu astfel de facilităţi. El mai sublinia atunci că în această situaţie se află toate celelalte oraşe din ţară în care mijloacele de transport în comun sunt învechite.

"Am văzut titluri în presă precum 'Robu a fost condamnat definitiv'. A pierdut procesul nu Robu, ci Primăria Municipiului Timişoara. Ce ar trebui să facem noi în această situaţie? Să lăsăm în uz doar mijloacele de transport cu rampe, bătându-ne joc astfel de zeci de mii de timişoreni, prin ritmul inevitabil extrem de jos cu care ar circula mijloacele de transport împuţinate drastic, în condiţiile în care nici aşa nu avem suficiente? Pentru că schimbarea nu se poate face peste noapte, o astfel de investiţie necesitând vreo 200 de milioane de euro", a declarat miercuri seara, primarul Nicolae Robu. AGERPRES

21.02.2018
120 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design