Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria TIMISOARA va plati 10 milioane de lei suplimentar la Colterm, pentru ca factura abonatilor sa ramana neschimbata

Primarul Nicolae Robu

Timişorenii care sunt abonaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti, în sezonul rece 2017-2018, acelaşi preţ pentru gigacalorie ca şi anul trecut, municipalitatea urmând să plătească în plus, către societatea de termoficare Colterm, suma de 10 milioane de lei.

”Preţul la gaz şi la energia electrică au crescut, inevitabil au crescut şi costurile la care Colterm produce agentul termic. În aceste condiţii, am avut de ales între a lăsa sarcina acoperirii creşterii de costuri în seama cetăţenilor abonaţi, respectiv a face ca cetăţenii să plătească la fel ca până acum, preluând la bugetul local sarcina acoperirii creşterii. Am optat pentru păstrarea intactă a preţului gigacaloriei pentru populaţie”, a declarat presei primarul Nicolae Robu.

Numărul familiilor abonate la Colterm, în prezent, este de circa 65.000. Municipalitatea a luat în ultimii cinci ani mai multe măsuri de eficientizare a companiei Colterm, aflată în subordinea sa, astfel încât să rămână atractivă pentru abonaţi.

Preţul actual la nivelul Colterm este de 374 lei/gigacalorie, dar după majorarea tarifelor la gaze şi energie electrică, acesta va creşte la 398 lei/gigacalorie. Subvenţia actuală acordată de Consiliul Local pentru compania de termoficare este de 132 lei/gigacalorie, dar, potrivit edilului, va urca la 156 lei/gigacalorie.

Preţul actual de livrare a gigacaloriei spre abonaţii Colterm este de 242 lei/gigacalorie şi va rămâne neschimbat, prin intervenţia financiară a primăriei.

”Cetăţenii vor plăti ca şi până acum, dar efortul bugetar anual al primăriei pentru păstrarea preţului la cetăţean va fi cu 10 milioane de lei mai mare. Primăria plătea până acum pentru cetăţeni 55 de milioane lei/an, iar de acum va plăti 65 de milioane lei/an”, a explicat primarul Nicolae Robu. AGERPRES

20.10.2017
126 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design