Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria ZALAU raspunde acuzatiilor mediului de afaceri privind noua zonare a intravilanului municipiului

Primaria Zalau

Administraţia locală din Zalău susţine că nemulţumirile mediului de afaceri privind impozitul pe teren pentru anul 2018 nu sunt justificate, în condiţiile în care peste 80% din firme plătesc mai puţin faţă de anul precedent.

Precizările primăriei Zalău vin după ce Clubul Oamenilor de Afaceri “Silvania” a solicitat revocarea unei hotărâri a Consiliului Local din decembrie 2017, cu privire la noua zonare a intravilanului Municipiului Zalău. Respectiva hotărâre prevede ca terenul agenţilor economici din zona industrială să fie impozitat la fel ca terenurile aflate în zona centrală a oraşului.

“Întreaga zonă industrială a Zalăului, situată pe Bulevardul Mihai Viteazul, este afectată de această decizie, terenurile lor trecând din categoria C în categoria A, suferind o majorare a impozitului pe teren. Primăria Zalău trebuie să ia în considerare şi celelalte beneficii aduse de firmele ce activează în zona industrială şi, totodată, şi de mărirea în anul anterior a valorii de impozitare a clădirilor prin schimbarea normelor ANEVAR, norme ce au dezavantajat proprietăţile din oraşele mici. Firmele locale acţionează în general pe o piaţă internaţională, puternic concurată de ţări din Asia, ţări cu costuri de producţie mai mici, piaţă ce nu permite zălăuanilor să facă majorări de preţ pentru a acoperi aceste extracosturi intervenite”, se arată în adresa clubului oamenilor de afaceri.

Primăria Zalău a precizat, prin intermediul unei informări de presă, că nemulţumirile mediului de afaceri nu sunt justificate. “Din analiza obligaţiilor fiscale (impozit pe teren, plus impozit pe clădiri) datorate bugetului Primăriei Municipiului Zalău a primilor 100 de contribuabili, persoane juridice, peste 80% dintre aceştia plătesc mai puţin în anul 2018, faţă de anul 2017; această scădere se datorează, în principal, diminuării cotei de impozitare aplicate pentru calculul impozitului pe clădiri, de către Primăria Municipiului Zalău”, se arată în argumentaţia municipalităţii.

Primăria Zalău mai subliniază faptul că nemulţumirile create de impozitul pe teren intravilan sunt în perioada de evaluare a fiecărui caz în parte, iar acolo unde acestea sunt justificate, vor fi corectate. AGERPRES

07.03.2018
174 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Crişana

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design