Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria din SUCEAVA la un pas de a fi lasata fara jumatate din sediu de catre CJ Suceava. Primarul Lungu: "Au crezut ca ma vor scoate din Primarie, dar au gresit calculele”

Gheorghe Flutur

Consiliul Judeţean Suceava, proprietarul etajelor superioare ale clădirii în care funcţionează Primăria municipiului Suceava, a refuzat prelungirea cu 15 ani a folosinţei gratuite a acestor etaje. Contractul dintre CJ Suceava şi Primăria Suceava expiră în această lună. Primăria dorea să reabiliteze întreg sediul printr-un proiect finanţat din fonduri europene, însă acest proiect este acum pus în pericol.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a refuzat să aprobe proiectul ce vizează prelungirea cu 15 ani de zile a dării în folosinţă gratuită a ultimelor trei etaje a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Primăria municipiului Suceava. Aceste etaje aparţin de CJ Suceava, însă în ultimii 15 ani au fost utilizate de către municipalitatea suceveană. 

Reprezentanţii Primăriei doresc prelungirea contractului, care expiră în luna februarie a acestui an, deoarece doresc să obţină fonduri europene pentru reabilitarea termică a întregii clădiri. 

Din cei 37 de consilieri judeţeni suceveni, 21 au votat „pentru”, şapte „împotrivă” şi alţi şase s-au abţinut. Cele 13 voturi ce nu au aprobat darea în folosinţă gratuită a ultimelor etaje a imobilului în care funcţionează Primăria Suceava, au fost ale consilierilor judeţeni PSD. Pentru ca iniţiativa să fie aprobată era nevoie de 25 de voturi „pentru”, astfel că proiectul a fost respins. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să menţioneze că dată clădirea nu va ajunge în administrarea Primăriei Suceava există pericolul ca proiectul ce vizează reabilitarea termică a imobilului este pus în pericol. 

O corectăm fără discuţie, fără a afecta proiectul de la Piatra Neamţ (n.r. – ADRNE)”, a menţionat consilierul judeţean PSD, Mihai Grozavu, care a ţinut să precizeze că proiectul va fi aprobat doar în cazul în care doleanţele colegilor săi vor fi respectate. Gheorghe Flutur a arătat că acest proiect va fi propus din nou în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, când se va supune aprobării şi un proiect de hotărâre referitor la buget. 

Au crezut că mă vor scoate din Primărie în februarie. Eu am biroul la etajul doi, care e al Primăriei. Au greşit calculele”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu

Edilul Sucevei a mai menţionat că a luat legătura cu preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care i-a promis că cele trei etaje vor reintra în administrarea Primăriei Suceava. În urmă cu 15 ani de zile, Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava au cumpărat de la Raiffeisen Bank clădirea în care funcţionează Primăria, imobilul fiind practic împărţit între autorităţile municipale şi cele judeţene. În 2003, CJ Suceava a cedat gratuit pentru 15 ani de zile Primăriei Suceava spaţiile pe care le deţine în această clădire, scrie Adevarul.

02.02.2018
68 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Moldova

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design