Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria municipiului GIURGIU va depune trei proiecte cu fonduri UE pentru eficientizarea iluminatului public

Primarul Nicolae Barbu

Primăria municipiului Giurgiu va depune în acest an trei proiecte privind iluminatul public în oraş cu sisteme de iluminat pe led prin care se va putea obţine o economie la consumul de energie electrică de peste 70 la sută, au anunţat, miercuri, reprezentanţii instituţiei.

“Prin POR, pe axa de eficienţă energetică sisteme de iluminat public ne pregătim să depunem trei proiecte în trei zone principale din oraş unde Primăria este proprietară pe infrastructură, adică pe stâlpii de iluminat, şi trebuie să înlocuim lămpile actuale cu lămpi cu led care au eficienţă energetică crescută, consum mic şi obligatoriu ca să obţinem finanţare este realizarea acestui sistem de management al sistemului de iluminat public. Conform ghidului de finanţare, fiecare proiect pe care îl depunem poate obţine o finanţare de până la cinci milioane de Euro, dar valoarea fiecărui proiect va fi stabilită după finalizarea studiilor de fezabilitate“, a declarat directorul Direcţiei de Programe Europene din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Meca Ianca.

Potrivit primarului Nicolae Barbu, unul dintre proiecte presupune montarea de lămpi cu led pe aleile dintre blocuri şi acest lucru ar fi însemnat cartografierea întregii zone şi atribuirea de denumiri fiecărei alei dintre blocuri, situaţie în care toţi locuitorii de pe strada Tineretului, o stradă importantă din oraş, ar fi trebuit să îşi schimbe actele şi documentele de identitate. Pentru a evita acest lucru, s-a stabilit ca municipalitatea să înlocuiască din surse proprii stâlpii dintre blocuri, iar prin proiect să fie montate doar lămpile.

“Unul dintre proiecte se referă la iluminatul public pe strada Tineretului, dar aici intervenea o problemă pentru că niciodată în Giurgiu nu s-a făcut o identificare a aleilor dintre blocuri, toate blocurile de la un capăt la altul sunt pe şoseaua Tineretului şi atunci dacă se mergea cu cartografierea între blocuri şi dădeam denumiri fiecărei alei îi obligam pe toţi să îşi modifice toate documentele, actele de proprietate, ar fi fost o cheltuială enormă pentru toţi cetăţenii pentru că zona Tineretului reprezintă cam 25 la sută din populaţia oraşului şi atunci am luat decizia să identificăm toţi stâlpii din zona respectivă, să completăm stâlpii rupţi sau degradaţi pe cheltuiala primăriei şi tot iluminatul să fie făcut pe proiect european prin înlocuirea lămpilor ca să asigurăm un iluminat eficient şi performant”, a explicat primarul Nicolae Brabu.

El a mai spune că în câteva cartiere din municipiu iluminatul este deja pe led şi intensitatea luminii este crescută, “ai impresia că eşti pe stadion aşa bine se vede dar, totodată, reducerea consumului de energie electrică este de peste 70 la sută”. AGERPRES

22.02.2018
281 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bolintin-Vale
Giurgiu
Mihailesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Giurgiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Giurgiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design