Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria municipiului TULCEA doreste fonduri europene pentru anveloparea unor blocuri

Viceprimarul Andaluzia Luca

Primăria municipiului Tulcea a început procedurile pentru anveloparea a 13 blocuri, lucrările urmând să fie finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Viceprimarul Andaluzia Luca a declarat că autoritatea locală a elaborat contractul cadru pe care-l va încheia cu asociaţiile de proprietari şi care va sta la baza derulării proiectului.

“În propunerea de buget pentru anul în curs sunt prevăzute şi sumele necesare execuţiei studiilor care trebuie realizate pentru obţinerea finanţării europene, astfel încât după aprobarea bugetului va fi scos la licitaţie prima documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie“, a menţionat viceprimarul Luca.

Asociaţiile de proprietari s-au întâlnit încă de anul trecut cu reprezentanţii Primăriei municipiului pentru a stabili dacă doresc derularea proiectului de eficientizare energetică a imobilelor. “În momentul de faţă, nu există posibilitatea ca lista cu cele 13 blocuri să fie extinsă”, a mai precizat Andaluzia Luca.

Pe baza documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru cele 13 imobile, Primăria municipiului Tulcea va putea depune cerere de finanţare pe POR 2014-2020.

În ultimii ani, autoritatea locală a efectuat lucrări de anvelopare pentru 12 blocuri din municipiu, după ce în luna iunie a anului 2009 consilierii locali au aprobat Programul multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiu care cuprinde 422 de blocuri realizate după proiecte întocmite în perioada 1950 – 1990.

Cele 422 de blocuri ar fi urmat să fie reabilitate în cinci ani, iar potrivit Legii nr. 158/2011 persoanele care au plătit din fonduri proprii lucrările de termoizolare urmau să fie scutite de la plata impozitului pentru locuinţă pentru o perioadă de şapte ani, dacă la anveloparea întregului imobil de locuit s-a utilizat polistiren de o anumită grosime şi densitate, dacă s-a izolat planşeul peste subsol, iar tâmplăria a fost înlocuită cu una performantă energetic. AGERPRES

09.02.2018
254 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design