Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria municipiului TULCEA solicita fonduri europene pentru prevenirea coruptiei

Primaria Tulcea

Primul proiect depus de Primăria municipiului Tulcea pentru atragerea de fonduri europene prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD) are ca temă prevenirea corupţiei la nivelul administraţiei publice locale şi va fi urmat de alte cel puţin 12 proiecte.

“Primul proiect depus de Primăria municipiului Tulcea pe ITI-DD se numeşte “Dezvoltarea unei culturi privind prevenirea corupţiei la nivelul autorităţii publice locale’ şi sperăm că va fi finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA). Deocamdată este în evaluare“, a declarat şefa Serviciului management proiecte cu finanţare externă, Andreea Toma.

Printre obiectivele proiectului se numără diminuarea fenomenului de corupţie şi creşterea încrederii cetăţenilor în autoritatea publică locală. În cadrul proiectului, angajaţii Primăriei vor fi instruiţi în domeniul anticorupţiei, iar tulcenii vor fi informaţi printr-o campanie cu privire la efectele corupţiei.

“Prin acest proiect, unitatea administrativ-teritorială urmăreşte creşterea gradului de transparentizare a procesului instituţional, îmbunătăţirea procesului de comunicare cu publicul şi creşterea gradului de responsabilizare a personalului propriu’, a mai spus Toma.

Bugetul estimat al proiectului este de circa 290.000 de lei. “Mai avem în pregătirea circa 12 proiecte care vizează lucrări de reabilitare a clădirilor unor unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar. Aceste proiecte vor fi depuse pentru evaluare cel târziu la începutul anului viitor”, a menţionat reprezentanta Primăriei municipiului Tulcea.

ITI-DD este singura investiţie teritorial-integrată care se implementează în România în actuala perioadă de programare. Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operaţionale unei zone delimitată geografic, cu un anumit specific, în vederea dezvoltării.

Bugetul total estimat al acestui mecanism financiar nou la nivel european este de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adaugă finanţarea naţională.

Autoritatea de Management a POCA 2014-2020 a alocat mecanismului financiar ITI-DD un buget estimat de 16 milioane de euro. AGERPRES

10.11.2017
132 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design