Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria orasului BALAN intentioneaza sa transforme o fosta gradinita in incubator de afaceri

Primarul Gheorghe Iojiban

Administratorul public al oraşului Bălan, Robert Kovacs, a declarat că în clădirea fostei grădiniţe 'Licurici', care nu mai funcţionează din 2014, se doreşte amenajarea unor spaţii unde firmele, care vor fi găzduite pe o perioadă determinată, să beneficieze de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.

Acesta a explicat că, alături de sprijinul logistic necesar demarării activităţii, incubatorul de afaceri oferă un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de knowhow şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

"Firmele incubate au ocazia de a participa la traininguri, seminarii şi conferinţe, de a primi asistenţă în realizarea strategiilor de afaceri, în scrierea de proiecte necesare atragerii de finanţare sau în alte domenii relevante. Toate acestea au rolul de a susţine dezvoltarea firmelor, astfel încât aceastea să poată ajunge la un nivel de stabilitate şi autonomie care să le permită părăsirea incubatorului şi funcţionarea pe cont propriu, cu şanse crescute de a face faţă mediului concurenţial şi de a supravieţui pe termen lung", a precizat Robert Kovacs.

Potrivit sursei citate, există deja interes din partea proprietarului unei mini-tipografii sau unui atelier de gravură laser, care ar folosi sălile de clasă ca spaţii de producţie, în incintă urmând să fie vrea o mini tipografie altul un atelier de gravură laser.

Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a subliniat importanţa incubatorului de afaceri pentru oraş, în contextul în care se reduce numărul agenţilor economici şi acesta ar putea ajuta la relasarea activităţii economice.

"Acest incubator de afaceri este foarte important pentru oraş, deoarece reprezintă o alternativă de dezvoltare economică şi vine în ajutorul noilor întreprinzători. Doresc să subliniez că acestora li se va oferi, astfel, o şansă şi vor fi susţinuţi de către Instituţia Primăriei, prin angajaţii specializaţi şi experimentaţi în anumite domenii esenţiale pentru demararea proiectului, şi anume achiziţii, economic sau management", a declarat primarul oraşului Bălan.

Propunerea urmează să fie supusă dezbaterii Consiliului Local, pentru obţinerea unui acord de principiu, după care vor fi urmate şi etapele legale de schimbare a destinaţiei spaţiului şi transformarea lui în incubator de afaceri. AGERPRES

12.03.2018
289 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baile Tusnad
Balan
Borsec
Cristuru Secuiesc
Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplita
Toplita
Vlahita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Harghita pentru ziua de azi.


 
Informatii din Harghita

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design