Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria sectorului 1 a aderat la Declaratia privind principiile de guvernare deschisa; Primaria sectorului 1 va construi un amfiteatru la Spitalul Floreasca, destinat studentilor si tinerilor rezidenti

Primarul Dan Tudorache

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, miercuri, în şedinţă, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă, în baza căreia administraţia locală se angajează să publice în format deschis informaţiile de interes public, să încurajeze participarea cetăţenilor şi să colaboreze cu membrii comunităţii.

"Am aderat la Declaraţia privind principiile de guvernare deschisă, deoarece îmi doresc o apropiere şi mai mare a administraţiei locale de cetăţean şi nevoile acestuia. Transparenţa este un semn de normalitate şi de respect pentru comunitatea locală, care, prin vot, ne-a învestit cu încrederea ei să administrăm treburile sectorului 1. Deja am luat mai multe măsuri de transparentizare a activităţii în Primăria sectorului 1, printre care amintesc faptul că şedinţele de Consiliu Local pot fi urmărite în direct pe site-ul primăriei", a afirmat edilul Dan Tudorache, potrivit unui comunicat transmis de Primăria sectorului 1.

Prin această Declaraţie, Primăria sectorului 1 se angajează să respecte şi să promoveze următoarele principii: promovarea transparenţei prin publicarea în format deschis a informaţiilor de interes public şi a seturilor de date aferente acestora; respectarea şi încurajarea participării cetăţenilor; colaborarea cu membrii comunităţii (cetăţeni, organizaţii non-guvernamentale, mediu academic, mediu privat) şi alte autorităţi sau instituţii publice; împărtăşirea experienţei dobândite; asigurarea unui cadru procedural pentru implementarea acţiunilor necesare respectării principiilor de guvernare deschisă.

"Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii. Guvernul României a aderat la această iniţiativă în anul 2011, iar în aprilie 2012 a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Government Partnership şi primul plan naţional de acţiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012 - 2014", se mai arată în comunicat. AGERPRES

Primăria sectorului 1 anunţă că va construi un amfiteatru în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, destinat studenţilor şi tinerilor rezidenţi care se instruiesc în această unitate medicală.

Noul amfiteatru va avea 80 de locuri şi aici se vor desfăşura activităţi didactice, ştiinţifice şi medicale pentru toate clinicile universitare ale spitalului. Investiţia va fi realizată din bugetul local al sectorului 1, informează Primăria, prin intermediul unui comunicat.

"Am primit o cerere oficială din partea conducerii şi din partea medicilor de la Spitalul Floreasca prin care dânşii explică nevoia unui spaţiu adecvat activităţilor specifice de învăţământ medical. Amfiteatrul va fi utilizat atât pentru cursuri de perfecţionare pentru cei aproximativ 500 de studenţi din anii III, IV, V şi VI de la Facultatea de Medicină care îşi desfăşoară practica aici, cât şi pentru perfecţionarea cadrelor medicale care lucrează în acest spital. Îi asigur pe cei de la Spitalul Floreasca de tot sprijinul nostru pentru acest proiect. Eforturile noastre, ale Primăriei, vor fi îndreptate nu doar către investiţii în infrastructura medicală din sectorul 1, ci şi către susţinerea formării şi perfecţionării cadrelor medicale, pentru ca oamenii să beneficieze de un act medical de calitate", a arătat primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Amfiteatrul va fi construit deasupra clădirii în care funcţionează compartimentul Unitate Primiri Urgenţe. Tot aici, Primăria sectorului 1 va construi şi un salon de terapie intensivă (A.T.I.) cu şase paturi.

Aceste investiţii fac parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Spitalului Floreasca derulat de Primăria sectorului 1, proiect care va continua în paralel cu lucrările de construire a Spitalului de Urgenţă "Sf. Vasile cel Mare" (din Şos. Bucureşti-Târgovişte nr. 10). Deşi Spitalul de Urgenţă Floreasca va fi relocat, clădirea actuală îşi va păstra funcţionalitatea medicală, menţionează sursa citată.

"Noua investiţie va fi utilă şi în cadrul schimburilor de experienţă profesională dintre medicii din sectorul 1 şi cei americani. Pentru creşterea calităţii actului medical, primarul Dan Tudorache a demarat, săptămâna trecută, în Statele Unite ale Americii, negocierile cu reprezentanţii uneia dintre cele mai cunoscute instituţii medicale - Spitalul 'Johns Hopkins', pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din sectorul 1", arată sursa citată. AGERPRES

21.03.2018
273 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design