Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul BRAILEI: Mi-au fost facute plangeri pe tema cainilor fara stapan folosindu-se informatii false

Primarul Marian Dragomir

Primarul Brăilei, Marian Dragomir,
a făcut public faptul că plângerile penale care i-au fost făcute pe tema câinilor fără stăpân din municipiu au avut la bază informaţii false şi tabele de semnături strânse de la populaţie în cu totul alt scop.

“În urma cercetării plângerilor penale respective, s-a dovedit că ele au fost făcute în mod fals şi că se clasează infracţiunea de abuz în serviciu privind persoanele împotriva cărora s-au formulat, respectiv împotriva mea, a viceprimarului Doiniţa Ciocan şi a personalului de la SUPAGL. Cei care au depus aceste plângeri trebuie să răspundă la rândul lor pentru furnizarea de informaţii false şi inducerea în eroare a unor cetăţeni care au semnat pentru înfiinţarea unui adăpost de câini şi strângerea câinilor din oraş , iar tabelele lor de semnături au fost depuse ca plângeri penale împotriva noastră. S-a dovedit că toate acţiunile de la adăpostul de câini de la Unirea au fost făcute în mod legal“, a declarat Dragomir, marţi, în conferinţă de presă.

Primarul a precizat că intenţionează să dea în judecată persoanele respective, pentru a răspunde în instanţă, la rândul lor, pentru furnizarea de informatii false şi inducerea în eroare a cetăţenilor municipiului Brăila.

În noiembrie 2017, reprezentanţii Asociaţiei “Salvate Canes” din Germania au semnalat că la adăpostul pentru câinii fără stăpân pe care Primăria Brăila îl are în comuna Unirea condiţiile sunt ”catastrofale”, printr-o postare pe contul organizaţiei de pe o reţea de socializare.

Reprezentanţii “Salvate Canes”, care se ocupă de un alt adăpost de câini din Brăila situat în Lacu Sărat, susţineau că au făcut o vizită în adăpostul de la Unirea, unde au găsit animale slabe, bolnave şi speriate, motiv pentru care au tras concluzia că eutanasierile nu s-ar face conform legii.

“Vizita noastră la adăpostul Unirea a arătat condiţii catastrofale. Sunt câini bolnavi, doar piele şi os, de care nimănui nu-i pasă. Raţia de hrană pentru 8-10 câini sau şi mai mulţi este depozitată într-un singur loc şi, inevitabil, câinii se iau la bătaie şi se luptă pentru hrană. Dar cel mai rău lucru pe care l-am văzut şi care nu era în trecut, aici este o linişte de moarte. În mod normal, atunci când străinii merg la un adăpost, există un lătrat fără sfârşit, câinii sunt curioşi să vadă cine este ‘intrusul’. Câinii din Unirea s-au retras tulburaţi şi speriaţi şi asta ne face să ne temem că modul în care sunt omorâţi nu este în conformitate cu prevederile legale”, se arată în postarea ”Salvate Canes”.

Referitor la acuzaţiile aduse de “Salvate Canes” şi la fotografiile postate de asociaţie pe site-ul de socializare, în care apar câini slabi şi bolnavi, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a preciza atunci că imaginile sunt într-adevăr din adăpostul de la Unirea, dar că ele prezintă câini adunaţi recent de pe străzile din municipiu şi că este de înţeles ca aceştia să fie mai slabi decât ceilalţi.

Primăria Brăila a demarat la mijlocului anului trecut operaţiunea de eutanasiere a câinilor fără stăpân din municipiul Brăila, primarul Dragomir precizând că şi-a asumat o măsură legală, pe care o ca duce la capăt, indiferent de reclamaţiile care apar.

Primarul a precizat că preferă să nu mai discute despre eutanasierea câinilor fără stăpân din cauza reacţiilor vehemente ale unora “care se dau iubitori de animale, dar în realitate se pare că sunt oameni interesaţi doar de aspectele financiare, interesaţi să câştige bani din traficul cu câini”.

Eutanasierea câinilor bolnavi şi agresivi din municipiul Brăila a fost blocată anul trecut, deoarece cei doi medici veterinari care aveau încheiate contracte cu Serviciul de Utilitate Publică şi Gospodărire Locală au refuzat să mai desfăşoare activitatea şi au solicitat încetarea colaborării, pe motiv că au fost supuşi unor presiuni.

“Au fost supuşi mai multor presiuni, aşa cum am primit şi eu tot felul de mesaje, unele care să îmi inducă o stare de milă vizavi de câini, iar altele foarte dure, referitoare la mine sau la familia mea”, a declarat Dragomir.

În ultimii trei ani, în Brăila au fost sterilizaţi 3.600 de câini, din cei aproximativ 5.000 de maidanezi câţi ar exista pe străzile Brăilei. În cursul anului trecut, au fost muşcaţi de câini peste 1.300 de brăileni.AGERPRES

07.02.2018
71 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design