Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul CRAIOVEI a anuntat ca Water Park-ul din oras ar putea fi inaugurat la 1 august

Primarul Mihail Genoiu

Craiova Water Park – Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului din Craiova, cel mai mare parc de acest fel din Oltenia, se află în plin proces de recepţie şi ar putea fi inaugurat la 1 august, a anunţat primarul Mihail Genoiu. Potrivit edilului Craiovei, ploile din ultimele zile au fost “binevenite” pentru cei care fac recepţia parcului, pentru că au putut fi constatate unele defecţiuni care vor fi remediate.

La Water Park recepţia avansează. Au fost prezenţi cei care au furnizat echipamente, inclusiv echipa de belgieni care a făcut probele pentru bazinul cu valuri şi tot ce este funcţional în zona respectivă. Ploile au fost binevenite, pentru că am mai constatat şi anumite defecţiuni în această perioadă. Mai sunt nişte lucrări care trebuie să se facă la intrarea mare, cea pentru maşinile de materiale, unde se amenajează o zonă comercială, care va fi în afara Water Park şi la care se lucrează acum. Şi bineînţeles acea parcare, la care s-a scos autorizaţia de construcţie şi care se găseşte exact pe amplasamentul pe care a fost organizarea de şantier a firmei Delta (firma constructoare, n.r.). Sunt lucruri în afara proiectului, dar sunt obligatorii pentru funcţionalitatea parcului“, a afirmat primarul Craiovei, Mihail Genoiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai afirmat că mai sunt de executat unele lucrări legate de probarea soft-ului pentru încasarea taxelor de intrare şi verificarea modului în care casierii procedează. În privinţa salvamarilor care trebuie angajaţi, Genoiu a afirmat că licitaţia se va repeta, pentru că nu s-a prezentat nici unul, iar până acum din cei şapte cât este necesar au fost angajaţi patru.

“Este şi perioada aceasta de vară când toţi au de lucru pe litoral şi este mai greu de găsit salvamari. Fiind vorba de un proiect cu finanţare europeană, avem obligativitatea să asigurăm tot personalul – 50 de angajaţi, dar prima verificare pe care o va face ADR-ul este luna octombrie. Practic atunci avem obligativitatea, ca indicatori, să avem 50 de persoane angajate. Vor fi probleme dacă nu se prezintă nimeni la cele două posturi de asistente şi un medic. La salvamari, putem porni cu cei patru pe care îi avem, urmând ca până la şapte să fie angajaţi până la sfârşitul anului. Dacă nu, vom găsi alte soluţii, îi vom prelua din alte părţi şi îi vom detaşa. Eu zic că vom rezolva şi această problemă”, a mai afirmat primarul Craiovei.

Potrivit edilului, o dată realistă de inaugurare a acestui Water Park ar fi 1 august, cu toate autorizaţiile de care are nevoie, cu funcţionalitatea şi parcarea.

Proiectul ‘Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Municipiul Craiova’ este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Valoarea totală a proiectului este de 84.838.109,64 lei, din care 29.302.939,27 lei finanţare nerambursabilă acordată, 39.323.168,20 lei contribuţia proprie în proiect a beneficiarului, iar diferenţa de 16.212.002,17 lei TVA suportat de la bugetul de stat. Pentru realizarea proiectului a fost semnat un contract de lucrări în 06.02.2013 încheiat între Municipiul Craiova şi SC DELTA ACM 93 SRL, lider al Asocierii SC DELTA ACM 93 – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA, contract cu o valoare de 80.699.200 lei, inclusiv TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor a fost până la data de 29.11.2015, termen la care lucrările nu erau finalizate, motiv pentru care proiectul a fost inclus în lista celor cu risc de nefinalizare în anul 2015 şi a căror durată se prelungeşte după expirarea perioadei de eligibilitate a cheltuielilor POR 2007 – 2013.

Potrivit Primăriei Craiova, Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului cuprinde o clădire pentru bazine acoperite şi jocuri de apă în suprafaţă desfăşurată de 6019,40 mp, din care bazin înot adulţi – 202,5 mp, bazine pentru tobogane – 156 mp + 51,5 mp, lazy river – 102,3 mp, bazin cu elemente de joacă – 41,10 mp şi bazine cu apă în suprafaţă totală de 5.131,30 mp din care 1.250 mp piscină bazin, 241,20 mp suprafaţă relax pool cu entertaining pool, 1.256 mp suprafaţă bazin cu valuri, 201 mp suprafaţă bazin pentru copii – piscina tematică, 460 mp bazin cu apă pentru copii şi mobilier pentru joacă (water playground), bazin de 415,30 mp – un turn cu două tobogane, bazin de 460 mp – un turn cu cinci tobogane. Terenurile de sport vor avea o suprafaţă totală amenajată de 2.306 mp.

Proiectul face şi obiectul unui dosar de corupţie după ce DNA – Serviciul Teritorial Craiova a acuzat că unul dintre constructori ar fi decontat fictiv materiale de circa 3,2 milioane lei.

În noiembrie 2016, procurorii DNA au trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi spălare de bani mai mulţi membri din conducerea SC Polystart Impex SRL, firma care s-a ocupat cu implementarea proiectului “Craiova Waterpark”, respectiv Cristian Dobre – acţionar majoritar, Luis Guilherme Gomes de Almeida . administrator, Cezar Romanescu . diriginte de şantier şi reprezentant al SC Project THC SRL, Viorel Florescu – manager tehnic construcţii civile, Tudor Răgălie – arhitect.

Ulterior, în ianuarie 2017, DNA a sesizat Tribunalul Dolj, instanţa care judecă dosarul, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate cu inculpaţii Ion Ganţă şi Mihăiţă Daniel Radu. AGERPRES

06.07.2017
515 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design