Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Chereches, impotriva amplasarii de locuinte improvizate la marginea orasului Baia Mare; Anul acesta se va lansa proiectul privind constructia a opt parcari in municipiu

Primarul Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a declarat luni, în timp ce asista la dărâmarea unor locuinţe improvizate, construite ilegal în vecinătatea gării, că nu va permite ca oraşul să devină o "groapă de gunoi" doar pentru că unele persoane nu respectă norme elementare de conduită.

"Baia Mare nu este un oraş care să fie groapa de gunoi a cuiva, nu este un oraş care să fie batjocorit de anumite categorii îndoielnice din punct de vedere moral şi social. (...) Le mulţumesc cetăţenilor că ne-au sesizat aceste lucruri", a afirmat Cherecheş.

El a spus că unii cetăţeni, îndeosebi romi, îşi construiesc locuinţe la periferia oraşului sau în imediata vecinătate a unor cartiere, creându-le o stare de disconfort celorlalţi.

"De foarte multe ori, cei care nu respectă regulile comunităţii noastre încearcă să-şi amplaseze tot felul de cocioabe pe aici. Am dispus demolarea şi evacuarea lor din această zonă, salubrizarea zonei. (...) Voi urmări personal ca în această zonă să realizăm atât asfaltarea drumului, cât şi crearea unei zone verzi, civilizată, salubrizată. (...) Vrem să-i descurajăm pe cei care consideră că trebuie să-şi ţină copiii în mizerie şi-n frig, în astfel de condiţii şi pe cei care nu respectă regulile de igienă şi curăţenie să se amplaseze în astfel de zone", a spus primarul.

Edilul-şef a menţionat că pe lângă demolarea locuinţelor improvizate, majoritatea din lemn şi carton, vor mai avea loc asemenea acţiuni şi în alte zone a oraşului.

"Pe parcurs o să mai intervenim în zonele cu probleme ale municipiului Baia Mare - Craica, Pirită, Ferneziu şi Gării -, pentru că trebuie să punem odată punct acestei debandade cu aşa-zisa comunitate a celor defavorizaţi, care de fapt se defavorizează singuri prin mizerie, nemuncă, prin modul în care vor să se plaseze ei în afara legii, în afara regulilor de igienă, de bun-simţ şi de respect faţă de ceilalţi oameni din acest oraş", a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare le-a cerut cetăţenilor să sesizeze atât administraţia, cât şi Poliţia Locală de fiecare dată când observă persoane care îşi construiesc locuinţe improvizate la periferia oraşului sau în vecinătatea cartierelor de locuinţe.  

Într-o fază ulterioară de dezvoltare a centrului va fi rezolvată şi posibilitatea de a se oferi azil pentru persoanele care vor cere ajutorul specialiştilor centrului. Agerpres

Municipalitatea băimăreană va lansa anul acesta un proiect integrat, care prevede construcţia a opt parcări de mari dimensiuni, dintre care patru subterane, a declarat luni, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. 

"Vom avea un număr de opt parcări, dimensionate cât mai aproape de necesarul real al unor asemenea spaţii. Vor fi patru parcări subterane şi alte patru supraterane, probabil. Avem creionate zonele în care urmează a fi construite aceste spaţii (...) ideea e că intenţionăm să avem, în primul rând, mai multe asemenea spaţii pentru parcare, dar să şi eliminăm prezenţa acestora din zona veche, zona istorică a oraşului, o zonă care, în timp, va cunoaşte o transformare radicală prin mutarea locurilor de parcare, dar şi prin diminuarea traficului auto. Centrul Vechi al oraşului, actuala Piaţa Millenium, trebuie pusă în valoare cât mai bine, iar maşinile pot parca sau circula şi pe alte artere", a spus Cătălin Cherecheş, care a menţionat că deocamdată nu au fost stabilite costurile legate de implementarea acestui proiect.

Edilul a menţionat că municipalitatea va înfiinţa o societatea comercială de interes public care să administreze toate spaţiile de parcare din municipiul Baia Mare, iar locurile de parcare vor putea fi închiriate, de locuitori sau de cei aflaţi în tranzit, în intervalul ora 16.00-07.00. 

Primarul municipiului Baia Mare a exclus posibilitatea externalizării acestui serviciu care, în viitorul apropiat, va contribui la "rotunjirea" bugetului local, alături de alte servicii publice. AGERPRES


06.03.2018
157 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design