Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul DEVEI anunta ca salariile nete ale angajatilor vor scadea cu 20 la suta din ianuarie

Primarul Florin Oancea

Bugetul local al municipiului Deva va pierde anul viitor 1,5 milioane de euro ca efect al modificării Codului Fiscal şi reducerii impozitului pe venit la 10%, ceea ce va determina scăderea cu 20% a salariilor nete în ianuarie, iar apoi o reducere a numărului de angajaţi după luna februarie 2018, a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului Local, primarul municipiului, Florin Oancea.

Acesta a precizat că salariile nete ale angajaţilor din Primăria Deva vor scădea cu 20% de la 1 ianuarie 2018, deoarece, în lipsa resurselor, conducerea instituţiei nu poate majora salariile brute pentru a compensa efectul trecerii contribuţiilor sociale la angajaţi.

"Nu vom majora salariile brute cu 24%, aşa cum au solicitat sindicatele din primărie, ca să se menţină actualul salariu net, începând de la 1 ianuarie 2018. Vom mai face o economie prin noua organigramă pe care o voi supune votului Consiliului Local, sper, în luna februarie, prin care un număr destul de mare de colegi vor pleca din administraţia publică locală. Salariile nete ale funcţionarilor din Primăria Deva vor scădea cu 20%, dar nu din cauza primarului sau a consilierilor locali, ci din cauza ordonanţei de guvern“, a declarat primarul Florin Oancea.

Edilul local a mai spus că taxele şi impozitele locale pentru anul 2018 rămân neschimbate, consilierii locali votând o hotărâre în acest sens. “Bugetul pierde aproximativ 1,5 milioane de euro prin modificarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Dar cu toate acestea am preferat să nu mărim taxele şi impozitele locale în municipiul Deva”, a arătat Oancea.

El a menţionat că este nevoie de o reducere a cheltuielilor şi de o creştere a veniturilor, iar acest ultim deziderat poate fi rezolvat doar prin atragerea de noi investitori în oraş. În Primăria Deva lucrează circa 900 de angajaţi, dintre care 200 sunt plătiţi de la bugetul guvernamental. AGERPRES

 

21.12.2017
248 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design