Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Decebal Fagadau: "CONSTANTA se aseaza pe harta oraselor serioase, importante, chiar prin prisma unei analize internationale". Municipalitatea a semnat un acord de asistenta tehnica cu Banca Mondiala

Primarul Decebal Fagadau

Primarul Decebal Făgădău a declarat că orașul Constanța se așează acolo unde îi este locul: „pe harta orașelor serioase, importante nu numai din prisma unei analize locale sau regionale, ci și prin prisma unei analize naționale și internaționale.”

Cel puțin trei lucruri îl îndeamnă pe primar să spună acest lucru:

- Încheierea unui acord între primărie și Banca Mondială, cu acordul consilierilor locali.

- Semnarea unui pre-acord de finanțare între primărie și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

- Constanța este, de o săptămâna, parte din rețeaua EUROCITIES.

Acordul de asistenţă tehnică dintre municipiul Constanţa şi Banca Mondială, aprobat de consilierii locali, este unic în lume, potrivit primarului Decebal Făgădău.

După cum bine ştiţi, Banca Mondială acordă asistenţă statelor, ţărilor, prin acordul cu guvernele. Municipiul Constanţa va fi, după ştiinţa mea, primul oraş din lume care va lucra direct cu Banca Mondială. Atâta vreme cât toate rapoartele, toate studiile şi proiectele se raportează la indicatori elaboraţi de Banca Mondială, cred că era important ca municipiul Constanța să se prezinte cu nişte cifre şi cu nişte date auditate sau născute de către o instituţie atât de serioasă cum este Banca Mondială.

De exemplu, dacă eu v-aş spune care este gradul de îndatorare al oraşului sau care este rata de şomaj sau care este potenţialul de absorţie sau care este discrepanţa între mediul de formare şi piaţa muncii, orice date v-aş da eu, le-aţi îmbrăca în subiectivismul apartenenţei politice, asta zice primarul, vrea să scoată doar aspectele bune în evidenţă.

Banca Mondială, cu rigorile şi cu procedurile interne, elaborează un studiu, acel studiu devine referenţial pentru tot ceea ce înseamnă planificare şi dezvoltare. Mă aştept ca după această colaborare cu Banca Mondială, apetitul investiţional către Constanţa să crească”, a precizat Decebal Făgădău.

În cadrul acestui acord, municipiul Constanța va beneficia de asistență tehnică și expertiză de specialitate oferită de specialiștii internaţionali ai Băncii Mondiale, experți în domeniul dezvoltării urbane. Durata acordului este de 36 de luni, iar valoarea, de 900.000 de euro.

În ceea ce privește relația cu BERD, primarul spune că este una de succes. Prima etapă a colaborării este finanțarea privind noi autobuze.

Pe data de 15 septembrie a avut loc licitația pentru autobuze. Au participat patru companii. Comisia evaluează în acest moment ofertele și sper ca până la finele lunii octombrie să avem rezultate acestei licitații, iar până la finele anului să semnăm contractul de furnizare de autobuze și să plătim avansul, astfel încât livrarea să se producă cât mai rapid”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Referitor la apartenența la EUROCITIES, Decebal Făgădău a afirmat:
Apartenența la EUROCITIES ar trebui să reprezinte un moment de reconfirmare nu doar a istoriei și a tradiției oralului Constanța, ci și a potențialului pe care acesta îl are.”

EUROCITIES este o rețea a marilor orale europene. A fost fondată în anul 1986 de către primarii din Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milano și Rotterdam. Astăzi, din ea fac parte peste 135 mari orașe europene și peste 45 de orașe care au calitatea de partener, din 39 de țări. În total, în aceste orașe trăiesc circa 130 de milioane de persoane. 

EUROCITIES are rolul ca, prin șase forumuri tematice și mai multe grupuri de lucruri, proiecte, activități și evenimente, să ofere membrilor o platformă pentru a împărți cunoștințele și a schimba idei. Organizația influențează și lucrează împreună cu instituțiile Uniunii Europene pentru a răspunde diferitelor chestiuni care afectează viața de zi cu zi a europenilor. Constanta100%

02.10.2017
191 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design