Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul IASIULUI: Facem tot ce este posibil ca proiectul spitalului regional de urgenta sa mearga mai departe

Primarul Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că face tot posibilul ca proiectul Spitalului Regional de Urgenţă să fie implementat.

"Nu ne interesează comentariile din spaţiul public. (...) Sperăm să ducem proiectul la bun sfârşit. S-au obţinut zeci de avize. Mai urmează vreo patru-cinci, astfel încât să putem preda documentaţia spre Ministerul Sănătăţii. Urmează ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene să îşi facă treaba până la capăt. Personal, nu văd riscuri, mai ales că mă ocup de aplicarea pe fonduri europene de multă vreme", a afirmat Mihai Chirica.

Conform declaraţiilor acestuia, proiectele celor trei spitale regionale de urgenţă nu ar trebui să depindă unul de celălalt.

"Probabil că nu vor fi legate unul de celălalt. Am înţeles că sunt situaţii tensionate la Craiova şi la Cluj, dar nu de netrecut. Probabil că se vor mişca un pic mai repede şi rezultatul va fi cel pe care îl aşteaptă toţi românii: trei spitale regionale construite într-un termen rezonabil. Acestea sunt obiective care până la urmă salvează vieţi", a spus Mihai Chirica.

Reamintim că prin Hotărârea Consiliului Local nr.373/25.11.2016, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr.170/05.05.2017, a fost aprobată transmiterea terenului de 120.000 metri pătraţi, situat în Zona Moara de Vânt, din domeniul public al municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgenţe Iaşi. Terenul a fost înscris, prin Hotărârea de Guvern nr.681/2017, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi dat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Tot în cursul anului 2017 a fost semnat un protocol privind transmiterea terenului în administrarea Ministerului Sănătăţii.

În prezent, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii municipiului Iaşi, se lucrează la obţinerea unor avize necesare Planului Urbanistic Zonal, până acum fiind obţinute o serie de studii şi avize. Urmează a fi obţinute avize de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, de la Poliţia Rutieră, MApN, SRI, Apele Române. AGERPRES

22.02.2018
247 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design