Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Robu spune ca TIMISOARA nu poate ramane fara stadion, pana cand CJ ar construi altul; Robu: ”Eu sunt cel mai tare organism de presa din oras"

Primarul Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că nu agreează ideea lansată recent de Consiliul Judeţean Timiş de a fi demolat singurul stadion al oraşului, “Dan Păltinişanu”, ceea ce, în opinia sa, va lăsa oraşul fără o arenă sportivă corespunzătoare, până când va fi construită alta, peste ani de zile.

“CJ a anunţat că se va trece la demolarea Stadionului ‘Dan Păltinişanu’ şi la construcţia pe banii CJ a unuia nou, de 30.000 de locuri. E un clişeu deja că eu m-aş opune la orice proiect care nu este iniţiat de mine. Dacă aş fi făcut aşa, nu aş fi pus în practică proiecte elaborate în administraţia precedentă, lăsate la nivel de studiu de fezabilitate sau proiect tehnic. (…)”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a adăugat că este inacceptabil să rămână Timişoara fără stadion, în condiţiile în care are o echipă de rugby de nivel internaţional, care reprezintă România cu cinste în competiţiile internaţionale. El a afirmat că municipalitatea pune la dispoziţia administraţiei judeţene teren liber de sarcini unde ar putea începe construirea altuia nou, iar “Dan Păltinişanu” să fie reabilitat.

“Poate rămâne fără stadion un număr de ani pe care nu-l putem anticipa? E normal să facem asta? Primăria pune la dispoziţia CJ teren foarte bun, liber de orice sarcini, pentru construirea de către CJT singur un nou stadion de 30-40.000 de locuri. E altceva că mi-am exprimat neîncrederea faţă de CJ că vrea cu adevărat să facă asta şi că poate face. Au trecut mulţi ani de când PSD domină CJT Timiş, a avut şi are preşedinte pentru al treilea mandat, dar nu ne poate prezenta niciun obiectiv realizat”, a argumentat Nicolae Robu.

El a punctat faptul că de un deceniu sunt nefinalizate reparaţiile la Castelul Huniade (Muzeul Naţional al Banatului), iar un spaţiu ultracentral pe care şi-ar dori o parcare supraetajată nu este folosit corespunzător de CJ, care are respectivul teren în proprietate.

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, anunţase la începutul săptămânii că Stadionul “Dan Păltinişanu”, care este într-o stare foarte avansată de degradare, nu va fi reabilitat, întrucât investiţia ar fi foarte mare, iar administraţia judeţeană a lansat un studiu de prefezabilitate pentru construirea altuia nou. “Cred că nu mai rentează o investiţie în actualul stadion, pentru că ar necesita o infuzie financiară deosebit de mare, întrucât discutăm despre reabilitarea infrastructurii, consolidarea tribunelor. ‘Dan Păltinişanu’ este construit în anul 1960 şi cred că Timişoara merită un stadion nou, modern”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Dobra a mai spus că nu se cunoaşte valoarea pe care o presupune construirea unui nou stadion, suma putând fi estimată când va fi gata studiul de prefezabilitate comandat şi că se încearcă atragerea de bani externi, întrucât Compania Naţională de Investiţii nu va putea bugeta acest proiect în acest an. AGERPRES

Jurnaliștii din Timișoara au părăsit, vineri, conferința susținută de primarul Nicolae Robu, după ce acesta a refuzat să răspundă la întrebări pe subiect ce îi erau adresate, iar apoi a afirmat că este „cel mai tare organism de presă din Timișoara”.

Motivele din spatele acestui gest stau în refuzul primarului de a răspunde la întrebări, dar și jignirile repetate aduse unor colege de breaslă cu ani buni de experiență în spate, care au culminat cu compararea jurnaliștilor cu prostituate.

„Eu sunt, constat, cam singurul din țară care îmi permit să spun lucrurilor pe nume, pentru că eu nu am timorări în fața nimănui. Să fie foarte limpede. Nu am timorări în fața nimănui, să fie foarte limpede. (…) Unii când își pierd în fața mea orice motiv de respect, e pierdut să fie clar. Poate să vină oricine la conferințele de presă, dar în ochii mei cine a decăzut sub un anumit nivel nu o să se mai reabiliteze niciodată și ne vedem fiecare de treaba lui. Fiecare cât poate și cât îl duce capul. E mult mai grav de atât. Există tot felul de variante de prostituție în lumea de astăzi, nu numai prostituția pe centuri sau nu știu pe unde. Există și alt fel de prostituție care e mai gravă”, a afirmat Robu în timpul conferinței de presă.

„Nu mă întrerupeți, vă rog frumos. Nu se poate că tocmai prezint ceva și ne urmăresc foarte mulți oameni care trebuie să înțeleagă ce prezint. Nu vă merge diversiunea cu a mă întrerupe să nu poată urmări cei care sunt în fața calculatoarelor. Domnișoară, vă convine, stați aici, nu vă convine, la revedere, orașul are foarte multe puncte atracție.

Și așa numai mizerii scrieți, nu lucruri reale, că probabil atâta pricepeți, atâta pricepeți, că altfel nu știu cum să îmi explic, că într-o vreme scriați în acord cu realitățile, dar probabil că s-a schimbat ceva în privința celor cu fisele la vreun tonomat în oraș. La revedere! Sunt cel mai tare organism de presă din Timișoara, cu pagina mea de Facebook. Așadar, vreți să veniți aici, nu vreți să veniți, la revedere, eu îmi văd de treabă. Nu e nicio problemă, nu aia contează. Eu am 35.000 (de fani pe Facebook – n.r.) fără niciun cent”, a mai spus Robu, relateaza Antena3.

05.03.2018
111 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design