Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Sectorului 4 despre majorarea taxei de salubrizare: Cei care achita in avans vor beneficia de reduceri

Primarul Daniel Baluta

Primarul Daniel Băluţă a explicat motivele care au dus la majorarea taxei de salubrizare pentru locuitorii Sectorului 4, anunţând totodată că în cazul achitării în avans se vor acorda reduceri.

“Nu se cade să discutăm despre alte sectoare, însă la o mică verificare veţi constata faptul că în unele sectoare taxa de salubrizare este chiar mai mare. Ştiu că orice majorare a taxelor este o împovărare pentru fiecare dintre noi însă, înainte de orice, v-aş ruga să citiţi cu atenţie hotărârea votată de consilierii locali ai Sectorului 4 prin care taxa de salubritate a fost stabilită pentru persoanele fizice la 12 lei pe lună, iar pentru persoanele juridice la 80 de lei/metru cub. Veţi observa că aceste tarife sunt cele maximale şi că toţi cei care vor achita taxa în primele trei luni ale anului vor beneficia de reduceri clare: taxa va ajunge la aproape 9 lei de persoană/pe lună în cazul persoanelor fizice (bonificaţie de 20%) şi 32 de lei/metru cub în cazul persoanelor juridice, inclusiv PFA-uri (bonificaţie de 60%)“, a scris edilul, pe Facebook.

El a precizat că, după ce se va încheia licitaţia pentru stabilirea unui nou operator de salubrizare, vor fi mai acordate şi alte reduceri pentru cei care vor colecta selectiv gunoiul.

“Cât priveşte motivele care au dus la stabilirea acestor tarife, trebuie să ţinem cont de investiţiile pe care suntem obligaţi să le realizăm pentru a îndeplini rigorile impuse inclusiv la nivel european în ceea ce priveşte normele de mediu şi de colectare selectivă a deşeurilor. Spre exemplu, suprataxa de mediu pe care fiecare unitate teritorială va trebui să o achite în scurt timp este de 120 lei/tonă de deşeu! În plus, trebuie să luăm în calcul şi alţi factori care conduc la creşterea costurilor de salubrizare: majorarea salariului minim pe economie (angajaţii din acest domeniu sunt remuneraţi cu salariul minim), cu creşterea preţului la carburanţi”, a menţionat primarul.

Potrivit unei hotărâri adoptate pe 18 decembrie de Consiliul Local Sector 4, începând cu data de 1 ianuarie, taxa de salubrizare pentru persoanele fizice este de 12 lei/persoană/lună, iar pentru persoanele juridice de 80 lei/lună.

Anterior, conform hotărârii din 8 februarie 2017, persoanele fizice plăteau o taxă de 5,03 lei/persoană/lună; persoanele juridice încadrate în categoria societate cu răspundere limitată – debutant achitau o taxă de 40 de lei mc/lună, IMM-urile plăteau o taxă de 70 lei mc/lună, iar alte persoane juridice achitau 80 de lei mc/lună. AGERPRES

05.01.2018
148 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design