Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul TARGOVISTEI, Cristian Stan: Bugetul local din acest an este axat, in principal, pe sectiunea de dezvoltare; Locuinte pentru medici si cadre didactice vor fi construite prin ANL

Primarul Cristian Stan

Bugetul local din Târgovişte este axat, în principal, pe secţiunea dezvoltare, în acest an urmând să se deruleze proiecte importante în infrastructură, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

‘‘Bugetul din acest an este axat, în principal, pe secţiunea de dezvoltare, mai ales raportat la proiectele cu finanţare europeană şi prin PNDL, aş mai adăuga Compania Naţională de Investiţii şi ANL, urmând ca, spre finalul anului, să ne facem o imagine foarte clară despre amploarea investiţiilor. Mă refer aici la lucrările care vor începe anul acesta la Cinematograful Independenţa, lucrările din cartierul Sagricom, cele 146 de apartamente ANL care vor fi gata la sfârşitul anului viitor, dar în acest an vor înregistra un ritm intens al lucrărilor. Pe ansamblu, cea mai importantă pondere o vor avea lucrările din surse nerambursabile”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de marţi, în unanimitate, bugetul local. ”Spre deosebire de bugetul de anul trecut, înregistrăm o diminuare a veniturilor, undeva cu aproximativ 5 milioane de lei, ceea ce este o pierdere mai mică decât prognozam iniţial. Asta înseamnă că, pe total, activitatea nu va fi foarte mult îngreunată, mai ales dacă ţinem cont că anul acesta va fi anul în care vor fi implementate foarte multe proiecte cu finanţare din surse nerambursabile, mă refer la cele 40 de proiecte pe PNDL, mă refer la proiectele pe fonduri europene”, a spus primarul Cristian Stan.

Acesta a dat ca exemplu proiectele mari cu fonduri europene ce urmează a fi implementate, precum realizarea unui transport în comun cu autobuze electrice, reabilitări de şcoli, amenajarea de parcuri, reabilitare termică a unor blocuri etc. ”Sperăm să compensăm. Spre exemplu, una din sursele de venit va fi construcţia mall-ului, cu o suprafaţă desfăşurată de 70.000 de metri pătraţi, va fi cea mai mare clădire din Târgovişte. Va fi o sumă importantă, atât la momentul autorizării construcţiei respective, din discuţiile pe care le-am avut, ar urma ca autorizaţia să fie emisă undeva în iulie şi va fi finalizat de sărbători anul viitor”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul a explicat că bugetul local este diminuat o dată prin modificările legislaţiei fiscale, unde se pierd 5 milioane de lei, pe de altă parte prin faptul că primăria a pierdut un proces cu firma care a realizat o parte din lucrările la centura ocolitoare a municipiului, pierzând şi 6 milioane de lei la buget. Edilul a spus că litigiul cu firma CAST SRL a fost generat în 2013, când primăria a refuzat plata unor facturi, în valoare cumulată de 6 milioane de lei. Motivarea refuzului, susţine primarul, a fost că, la rândul său, municipiul avea de compensat nişte prejudicii produse de firma CAST. AGERPRES

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de marţi, punerea la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în mod gratuit, a 4.200 de metri pătraţi de teren în vederea construirii în municipiu a unor locuinţe pentru specialişti din sănătate şi din învăţământ.

”Oportunitatea iniţierii unui astfel de obiectiv de investiţii constă în promovarea, dezvoltarea şi finanţarea investiţiilor privind construcţiile de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în conformitate cu prevederile legale referitoare la investiţiile publice, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de ordonator principal de credite, şi Agenţia Naţională pentru locuinţe, în calitate de autoritate de implementare. Locuinţele pentru tineri vor fi amplasate pe un teren în suprafaţă de 4.200 mp, situat în municipiul Târgovişte, Aleea Trandafirilor nr. 26, zona UM Gară”, se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali.

În total, vor fi realizate 48 de unităţi locative pe amplasamentul unei părţi din terenul ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Zona va fi transformată în cartier, vor fi construite locuinţe, un complex sportiv cu stadion, un mall, sedii de instituţii, drumuri.

Clădirea din Târgovişte unde au fost ţinuţi în decembrie 1989 soţii Ceauşescu va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului, dar va găzdui şi un Muzeu al Tradiţiilor Militare. AGERPRES

21.02.2018
151 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design