Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Timisoarei: Sesizam Comisia Europeana ca Guvernul nu infiinteaza structura navala pentru circulatia vaporaselor pe Bega

Primarul Nicolae Robu

''Vrem să facem o sesizare la Comisia Europeană prin care să anunțăm că noi, primăria, ne-am achitat de toate obligațiile pe care le-am avut în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene, dar Guvernul României nu vrea să ne permită îndeplinirea indicatorilor și cu privire la navigarea pe Canalul Bega. Putem demonstra oricând, oricui, că noi ne-am făcut temele la toate capitolele'', a afirmat Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

El și-a exprimat convingerea că doar după ce va fi ''mustrat'' de Comisia Europeană, Executivul ''își va face temele''.

Potrivit primarului Timișoarei, Guvernul trebuie să dea o hotărâre pentru a crea structura numită Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega (ACNCB), ce ar permite circulația vaporașelor pe Bega.

Achiziționarea vaporetelor de către municipalitate este parte componentă a unui proiect european în valoare de 6 milioane de euro — ''Amenajarea malurilor Canalului Bega pe tronsonul timișorean''. În cadrul proiectului, municipalitatea s-a angajat să cumpere șapte vaporete cu bani din bugetul local, lucru executat în urmă cu un an.

''Mă voi vedea nevoit să mă adresez Comisiei Europene pentru a face această informare. Noi ne-am făcut datoria, ne-am achitat de toate obligațiile, am primit 6 milioane de euro nerambursabili și nu este admisibil să riscăm să ni se ceară returnarea banilor pentru că nu știu din ce motive Guvernul României, ca instituție, nu face un act birocratic de înființare a acestei structuri'', a spus Nicolae Robu.

De mai bine de un an, de când au fost cumpărate vaporașele, în scop de agrement, dar și ca alternativă nepoluantă la transportul în comun, acestea stau în dana Portului Timișoara.

Robu a menționat că este dispus să predea spre administrare vaporașele Consiliului Județean, Apelor Române sau chiar Guvernului, dacă nu se dorește ca ele să rămână în jurisdicția municipalității, interesul primordial fiind darea lor în folosință publică.

Șefului Căpităniei Portului Timișoara, dr. Alexandru Bărboi, declara că din punctul său de vedere vaporetele au voie să fie scoase pe Bega, pentru că ''au toate actele la zi, documentația tehnică, toate avizele, avizul pentru operator de transport pasageri, cum are RATT (regia de transport în comun)''.

''Nu le lipsește absolut nimic, există dreptul de canal navigabil dat prin hotărâre de guvern. Ce se întâmplă mai departe este și pentru mine o mare nebuloasă. Acele vapoare sunt autorizate, sunt construite cu proiect autorizat de Autoritatea Navală Română (ANR). Sunt înmatriculate de ANR, au echipajul brevetat de către ANR și operatorul de transport RATT are aviz pentru transport pasageri pe Canalul Bega. Primăria este proprietară, cu carte funciară atât pe canal, cât și pe luciul de apă'', spunea Alexandru Bărboi. Agerpres

14.11.2017
28 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design