Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Valentin Vieru se impotriveste extinderii Spitalului Municipal de Urgenta MOINESTI, desi nu il costa niciun leu

Primarul Valentin Vieru

Primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru, refuză să susțină proiectul de extindere a Spitalului Municipal de Urgență din localitate, o investiție vitală pentru unitatea spitalicească. Poziția edilului este de neînțeles, atât timp cât spitalul este mândria orașului și, mai mult decât atât, întreaga investiție de 6,2 milioane de lei este asigurată de Ministerul Dezvoltării, deci nu ar costa municipalitatea niciun leu.

Extinderea spitalului este de o importanță majoră, așa cum am arătat într-un material anterior. În cazul în care nu se realizează investiția, unitatea medicală ar pierde circa 80 de paturi de spitalizare, ceea ce ar duce la pierderea caracterului de urgență. Astfel, ar avea de suferit atât angajații, cărora li s-ar diminua salariile, cât și pacienții din întreaga regiune de Nord-Est, care vin să se trateze la Moinești. De asemenea, ar scădea finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Valentin Vieru nu susține investiția de la spitalul aflat în subordinea Primăriei, motivând că nu face parte din strategia orașului. Edilul vrea ca banii de la minister să meargă spre alte proiecte pentru municipiu, deși, prin ordin de ministru, banii au fost deja alocați pentru investiția de la spital.

Extinderea Spitalului Municipal de Urgență nu face parte din strategia de dezvoltare a Moineștiului. Nu Consiliul Local a cerut finanțarea pentru spital și dorim redirecționarea fondurilor către prioritatea noastră numărul unu, realizarea Centrului Medical de Recuperare, în imobilul fostului hotel de la intrarea în municipiu, pe care l-am cumpărat anul trecut cu 1,7 milioane de lei”, a declarat Vieru.

Edilul a mai pretins, pentru Ziarul de Bacău, faptul că atitudinea sa nu ar fi o răzbunare pentru că la alegerile din luna mai l-a avut contracandidat din partea PSD pe Paul Cotîrleț, fiul managerului spitalului. „Nu e nimic politic!”, a insistat primarul ALDE.

Președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, susține că investiția de la Spitalul Moinești este foarte importantă, iar primarul și consilierii din localitate își vor da seama de acest lucru și vor vota în consecință. 

Eu cred că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Nu cred că un primar care are în subordine așa un spital, precum cel de la Moinești, refuză o asemenea investiție. Cred că se va discuta în Consiliul Local și se va lua o decizie înțeleaptă”, a declarat președintele CJ Bacău

Mai mult decât atât, chiar ieri, Consiliul Județean a aprobat un proiect asemănător cu cel de la Moinești, trecând clădirea spitalului vechi de la SJU Bacău în proprietatea Companiei de Investiții, pentru a o moderniza.

Senatorul Dragoș Benea, fost președinte al Consiliului Județean, care a susținut o serie de investiții importante în spitalul din Moinești, a declarat că este dezamăgit de poziția primarului din Vieru. 

Primarul din Moinești ne dezamăgește, îl credeam mai abil. Dacă Moineștiul e cunoscut în afara granițelor județului este datorită medicinii și, implicit, a spitalului. Nu vreau să mai detaliez”, a declarat Dragoș Benea.

Deputatul Constantin Avram, șeful ALDE, partid din care face parte primarul Moineștiului, declară că nu se implică în această problemă, deoarece ține de primăria din localitate. Asta în ciuda faptului că a ieșit parlamentar cu voturile moineștenilor. 

Autoritățile publice locale au autonomie, ele își stabilesc prioritățile. Eu nu pot interveni în astfel de situații și nici influența astfel de decizii”, a spus deputatul Avram

În ciuda acestei declarații, șeful ALDE nu s-a sfiit să intervină în investiții locale, atunci când propriile interese o cereau. Pe când era consilier județean, Avram a intervenit pentru a cere o suplimentare de fonduri în comuna Berzunți, acolo unde firma sa avea un contract de 10 miliarde de lei vechi.

Am vrut să luăm și poziția conducerii PNL Bacău pe acest subiect, însă Ionel Palăr și Tudorița Lungu nu au răspuns apelurilor noastre.

Decizia asupra investiției din spital va fi luată în ședința Consiliului Local Moinești. Deși proiectul a fost înaintat către Consiliu pentru a fi pus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, datorită urgenței sale, conducerea primăriei l-a amânat pe motiv că mai trebuie luate avize. ZiarulDeBacau

24.11.2017
196 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design