Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul municipiului BAIA MARE infiinteaza Compartimentul pentru Integritate si Anticoruptie

Primarul Catalin Chereches
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Cherecheş, a anunţat, pe pagina de socializare, că instituţia înfiinţează Compartimentul pentru Integritate şi Anticorupţie, aceasta fiind o inţiativă unică la nivel naţional în administraţia locală, susţine edilul.

Primarul a menţionat că viitorul compartiment va funcţiona în baza unor modele funcţionale din străinătate, dar şi ca o măsură de prevedere, mai ales că la rândul sau a fost supus provocărilor şi instigărilor celor care doresc să obţină avantaje nelegale de pe urma celor care administrează bunul public.

La nivelul acestui compartiment vor fi colectate, centralizate şi prelucrate informaţii pe care cei care se consideră lezaţi de fapte de corupţie sau de abuzuri ale funcţionarilor le vor putea face cunoscute, cetăţenii putându-se adresa cu încredere persoanelor specializate ce vor deservi acest compartiment, mai susţine Cherecheş.

Totodată, aceste informaţii vor fi transmise, mai departe, către instituţiile statului cu atribuţii în acest sens. De asemenea, se doreşte colaborarea cu specialişti din cadrul ambasadelor SUA, Marii Britanii, Germaniei, Suediei, Norvegiei şi a Franţei.

“De multă vreme îmi doresc ca cetăţenii să se poată adresa cu încredere unui corp de oameni integri şi profesionişti care să preia nemulţumirile, sesizările faptelor de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie, abuzurilor, dar şi chestiunilor ce ţin de lipsa de integritate şi moralitate a angajaţilor din primărie (…) Acest Compartiment pentru Integritate şi Anticorupţie în cadrul administraţiei publice locale a Municipiului Baia Mare doresc să se adreseze şi angajaţilor de la nivelul autorităţii locale care de foarte multe ori sunt provocaţi şi instigaţi să facă acte cu caracter nelegal, fiind deseori supuşi unor tentaţii de ordin material. În cele mai multe dintre aceste situaţii se doreşte ori rezolvarea pe căi nelegale a unor situaţii care nu îşi pot găsi rezolvarea legală sau eliminarea acelor angajaţi de la nivelul administraţiei publice locale pentru că deranjează sau pentru că nu acceptă compromisuri sau ilegalităţi“, a scris Cătălin Cherecheş pe pagina de socializare.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare a precizat că a transmis structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), o solicitare pentru ca aceste instituţii specializate ale statului român să pună la dispoziţia administraţiei publice locale băimărene persoane specializate – procurori, ofiţeri sau inspectori – pentru a prelucra personalul din structura Municipiului Baia Mare în chestiunile legate de anticorupţie, integritate, comportament, atitudine în situaţii în care sunt provocaţi. Totodată, cei care lucrează în administraţia locală vor trebui să cunoască legea şi manierele în care să răspundă sau să acţioneze, mai susţine Cherecheş. AGERPRES

13.02.2018
218 vizualizari
+ SHARE   
 
1 comentarii
 


 

Comentarii

 
1. Compartiment pt integritate și anticoruptie
 
stefan   (13 feb 2018 21:38)
 
Cred ca mai intai dl primar Catalin Chereches ar trebuie să
astepte verdictul ce se va da in privinta sa si abia apoi sa
faca demersuri pe langa DNA pentru specialisti în
chestiunile legate de anticorupţie, integritate,
comportament, atitudine în situaţii în care sunt provocaţi.
Poate ca ar fi bine ca mai intai dl. primar sa infiinteze in
primaria domniei sale un Compartiment pentru Competenta
si Responsabilitate fata de locuitorii municipiului Baia
Mare.
Stefan
 
 


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design