Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul municipiului BRAILA anunta ca se vor investi 2 milioane de euro in dotarea societatii locale de salubritate

Primarul Marian Dragomir

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a anunţat pe o reţea de socializare că se vor investi 2 milioane de euro în dotarea societăţii locale de salubritate, SC ECO SA. 

Este momentul unei investiţii serioase în salubrizare. Societatea primăriei va fi dotată cu cele mai moderne utilaje. Două milioane de euro vor fi investiţi în salubritate. Vom cumpăra maşini de colectare gunoi, automăturătoare, maşină de aspirat frunze, perii, 600 containere, etc. Doar lucruri noi. Totul se va cumpăra prin licitaţie publică. Banii noştri din taxe şi impozite sunt direcţionaţi spre cele mai moderne dotări. Brăila trebuie să devină un oraş curat“, a scris Dragomir.

Societatea de salubrizare a Primăriei Brăila, unde municipalitatea este acţionar majoritar, a primit 9 milioane de lei (două milioane de euro) din bugetul local, după ce Consiliul Local Municipal aprobat mărirea capitalului social al SC ECO SA. 

“Societatea primăriei are datorii istorice din 2007 şi o dotare veche. Cele două societăţi private nu se ridică la nivelul dorit de noi. Au promis, au spus că fac, au fost amendate, dar nu au rezolvat nimic. Societăţile private se pot dota şi ele sau pot avea soarta firmelor de maxi taxi care nu au investit”, a completat Dragomir.

Mai mult de jumătate din suma primită, respectiv 5,2 milioane de lei, va merge către stingerea datoriilor pe care ECO le are în prezent, iar restul banilor compania îi va folosi în achiziţia de utilaje noi.

Liberalii susţin că, prin alocarea acestor bani de la bugetul local, se creează o situaţie legată de concurenţa neloială pe piaţa locală de salubritate şi că investiţia nu este justificată, în condiţiile în care, peste doi ani, va fi desemnat un operator unic, care se va ocupa de serviciile de salubritate pe raza întregului judeţ şi SC ECO îşi va înceta activitatea. AGERPRES

07.11.2017
83 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design