Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul municipiului GIURGIU: Am facut deszapezirea in aceasta iarna cu mijloace proprii; a costat de 5 ori mai putin

Primarul Nicolae Barbu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că intervenţia pentru deszăpezire în oraş în această iarnă a costat de peste cinci ori mai puţin comparativ cu anul trecut pentru că intervenţia a fost făcută cu mijloace proprii.

“În perioada 16-23 ianuarie 2018 când am avut ger şi puţină zăpadă am dat cu material antiderapant şi am avut cheltuieli totale de 19.000 de lei cu utilajele, sarea şi materialul antiderapant, iar acum în perioada 24 februarie-5 martie am cheltuit cu utilajele suma de 136.000 de lei, 8.510 lei pentru 313 tone de nisip, 24.820 de lei pentru 115 tone de sare şi 3.660 de lei pentru şase tone de clorură de calciu, astfel încât am cheltuit în total în perioada ianuarie-martie suma de 191.800, atât a costat în oraş toată activitatea de deszăpezire în iarna aceasta cu utilaje, sare, material antiderapant, mai puţin forţa umană, dar pe care oricum o plăteam. De aceea am vrut ca aceste servicii de deszăpezire să fie la dispoziţia primăriei. Chiar dacă au mai fost utilaje care au pornit mai greu la ger de minus 15 grade Celsius, am făcut economii pentru că altfel, atunci când contractezi un astfel de serviciu, eşti obligat să plăteşti 30% firmei respective că lucrează, că nu lucrează”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

El a subliniat că municipalitatea a făcut economie tocmai pentru că astfel s-au cheltuit resurse numai în perioadele în care a nins.

“Dacă am fi contractat acest serviciu, plăteam şi în decembrie şi în martie 30% din contract, chiar dacă aveau sau nu aveau treabă. Anul trecut deszăpezirea în oraş ne-a costat 1,2 milioane de lei, acum am făcut deszăpezire la un oraş aflat patru zile sub cod portocaliu de zăpadă, viscol şi ger cu 19.000 de lei”, a completat Nicolae Barbu.

Edilul a adăugat că acum vremea se încălzeşte şi zăpada nu va mai fi ridicată din oraş.

“Se încălzeşte, se topeşte zăpada, nu are sens să o mai luăm acum de pe străzi, canalizarea face faţă, ar fi bani aruncaţi degeaba, chiar am crea un disconfort oamenilor care ar spune că nu am luat zăpada acum cinci zile şi acum vrem să o luăm când oricum se topeşte. Eu zic că în municipiu deszăpezirea s-a făcut corect, onorabil şi nu poţi să ceri mai mult”, a concluzionat primarul municipiului Giurgiu.

Au existat însă şi cetăţeni care s-au plâns că pe unele străzi din oraş nu s-a acţionat nici după trei sau patru zile de la căderea zăpezii şi că nu a fost împrăştiat material antiderapant pe toate trotuarele. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, 30 persoane din municipiul reşedinţă au suferit în ultima săptămână accidentări în urma unor căzături pe gheaţă. AGERPRES

08.03.2018
238 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bolintin-Vale
Giurgiu
Mihailesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Giurgiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Giurgiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design