Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul municipiului IASI vrea mijloace de transport dedicate elevilor si studentilor

Primarul Mihai Chirica

Municipalitatea ieşeană vrea să introducă, de la 1 octombrie, mijloace de transport care să fie destinate exclusiv elevilor şi studenţilor. 

“E o măsură care vine să faciliteze drumul elevilor şi studenţilor la orele de vârf, în special dimineaţa. Pe toate traseele aglomerate de elevi şi studenţi vom avea mijloace de transport dedicate. Vor urca în mijloacele de transport cei care vor putea dovedi apartenenţa la sistemul de educaţie pe bază de legitimaţie şcolară sau universitară“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul susţine că în aceste mijloace de transport adulţii vor avea acces doar dacă îi însoţesc pe copiii de grădiniţă sau elevii din clasele primare.

“Desigur vom avea în vedere şi însoţitorii celor mici. Un elev de 6-7 ani este însoţit cu siguranţă. Trebuie să îi lăsăm să urce şi ei. Vor fi câte trei astfel de mijloace de transport pe fiecare traseu. Dacă va fi nevoie, vom suplimenta numărul lor, în funcţie de solicitările venite din partea dispeceratului. Noile mijloace de transport vor avea o identitate vizuală separată de a celorlalte mijloace de transport în comun, astfel încât să poată fi observate cu uşurinţă şi de la distanţă”, a spus primarul Mihai Chirica.

De asemenea, primarul Iaşului a declarat că reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) vor introduce noi metode de taxare pe mijloacele de transport în comun mult mai eficiente şi mai uşor de utilizat de către pasageri. Astfel, din această toamnă pentru mijloacele de transport în comun va fi introdus abonamentul unic, care va fi valabil pe toate liniile de transport în comun.

“Avantajele constau în reconfigurarea traseelor pentru optimizarea reţelei de transport şi a utilizării parcului de vehicule, simplificarea modului de eliberare şi utilizare a abonamentelor, fidelizarea utilizatorilor de transport public, atragerea de noi utilizatori şi creşterea încasărilor operatorului de transport public. Practic, un pasager care achiziţionează un abonament unic va putea circula pe orice traseu, folosind orice mijloc de transport în comun”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Totodată, primarul Iaşiului a anunţat că reprezentanţii CTP vor să introducă bilete care să fie valabile 90 de minute din momentul achiziţionării, preţul acestora variind de la un preţ de 2 lei, pentru o călătorie, respectiv 4 lei pentru două călătorii. Tot din această toamnă vor fi introduse bilete cu o valabilitate de 24 de ore, care contra sumei de 8 lei pot fi utilizate pe toate traseele şi pe orice mijloc de transport.

Primarul Mihai Chirica a anunţat totodată că vrea să introducă abonamentul sau tichetul turistic, care contra sumei de 20 de lei va fi valabil timp de trei zile. Atât în cazul noilor tipuri de abonamente, cât şi a biletelor, elevii şi studenţii vor beneficia de o reducere de 50 la sută. AGERPRES

20.09.2017
281 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design