Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul nationalist Dorin Florea: De Ziua Libertatii Secuilor, au dreptul sa manifesteze, dar sa nu transforme TARGU MURES in circ

Primarul Dorin Florea

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că de Ziua Libertăţii Secuilor, care va fi organizată sâmbătă în municipiu, participanţii au tot dreptul să depună petiţii şi să manifesteze, însă nu trebuie să transforme oraşul în "circ".

"Au tot dreptul să depună petiţii, au tot dreptul să manifesteze. Singurul lucru pe care îl doresc este să nu transforme oraşul în circ, să pericliteze sănătatea sau integritatea vreunei persoane, indiferent că e jandarm sau demonstrant. Autorizaţie pentru marş vor avea, dar cu specificaţii. Veniţi, vă manifestaţi, vă spuneţi cu înflăcărare cuvântul, dar lucrurile nu se rezolvă aşa. Lucrurile se rezolvă mult mai bărbăteşte şi mult mai implicat", a afirmat Florea.

Edilul-şef a spus că îl încearcă o părere de rău când vede că municipiul Târgu Mureş, un oraş plăcut şi emancipat cultural în trecut, este considerat acum un loc al disputelor de către elitele politice.

"Populaţia de aici nu merită asemenea expuneri, nici românii, nici maghiarii. Dacă luăm valorile de aici, suntem cu mult înaintea altor oraşe. Dar unii nu vor, vor ca Târgu Mureş să fie un poligon de încercare', a susţinut Dorin Florea.

Sâmbătă, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuilor, vor avea loc o comemorare a secuilor martiri şi un marş de protest în favoarea autonomiei teritoriale.

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, organizatorul manifestării, a declarat că pe parcursul marşului va fi reluată solicitarea de autonomie teritorială, care, în opinia sa, nu ar însemna altceva decât recunoaşterea unui drept care cândva a fost recunoscut de statul român sub forma Regiunii Mureş Autonome Maghiare. AGERPRES

09.03.2018
288 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design