Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarului TIMISOAREI, criza de nervi, dupa ce presa a dezvaluit salariul sau, dar si al soferului sau

Primarul Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu
, a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi critică pe jurnalişti, după ce în presa locală a fost publicat salariul său, dar şi al şoferului său, Vasile Paraschiv. El spune că presa "a ajuns împânzită de indivizi şi individe fără minte şi fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează şi calomniază" şi că "o abordare profesională" ar fi arătat că salariile din Primăria Timişoara sunt chiar mici în comparaţie cu ale altor structuri de administraţie publică locală.

În presa locală din Timişoara, jurnaliştii au dezvăluit că primarul Nicolae Robu are un salariu net de 16.313 de lei, în timp ce şoferul său, Vasile Paraschiv, este plătit cu 9.384 de lei net, acesta fiind angajat la Poliţia Locală Timişoara şi detaşat la primărie.

Primarul Nicolae Robu a reacţionat pe Facebook, comentând că are loc ”o nouă demonstraţie de penibil a unor pretinşi jurnalişti".

"Nu cu mult timp în urmă, spuneam, cu gust amar, că presa, presa care, în opinia mea, ar trebui să joace un rol extrem de important în societate, a ajuns împânzită de indivizi şi individe fără minte şi fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează, calomniază, de cele mai multe ori. Ei bine, ieri sau alaltăieri, un astfel de neisprăvit care se pretinde jurnalist a prezentat drept mari descoperiri salariile angajaţilor Primăriei Timişoara, salarii stabilite prin hotărâre de consiliu local, deci publice (...)”, a scris Robu.

Edilul susţine că jurnaiştii ar fi trebuit să arate că salariile din Primăria Timişoara sunt ”moderate”, comparativ cu alte structuri din administraţia publică locală.

Astfel, s-a făcut ştire naţională cât de mari sunt salariile în Primăria Timişoara! O abordare profesională ar fi arătat că salariile în Primăria Timişoara sunt printre cele moderate, între primăriile comparabile şi chiar mici în comparaţie cu ale altor structuri de administraţie publică locală, cum ar fi Consiliul Judeţean Timiş. Dar, cum cititul este obositor pt unii –de aceea, ei au scris mult mai mult decât au citit, se poate deduce asta foarte uşor după ce scriu-, «marii jurnalişti» n-au făcut un minim efort de documentare. Mi-ar fi plăcut să văd un tabel comparativ cu salariile în primăriile primelor zece oraşe ale ţării după populaţie, spre exemplu şi în consiliile judeţene ale judeţelor corespondente. Dar, dacă s-ar fi făcut aşa ceva, puteam vorbi de un act de presă, ori, acte de presă sunt prea puţini lucrători în domeniu –nu le spun jurnalişti, din respect pentru ceea ce înseamnă să fii jurnalist!- apţi să facă (e dătător de speranţă, însă, că, totuşi, mai sunt)”, a mai scris Robu.

Nicolae Robu admite că salariile publicate de presa locală sunt reale, el vorbind, însă de salariile brute, şi nu despre cele nete, aşa cum au fost ele prezentate. De asemenea, el l-a apărat pe şoferul său, spunând că acesta lucrează până la 14 ore pe zi.

Ştirea naţională despre care am vorbit l-a avut în centru pe şoferul meu, şofer care câştigă, chipurile, 10.000 lei pe lună. De fapt, în mână, câştigă 6.500 lei pe lună. Nu puţin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun «jurnaliştii» este că domnul Paraschiv -aşa îl cheamă- nu câştigă acest salariu ca şofer, ci ca şef de serviciu în Poliţia Locală, pentru că eu, în loc să plătesc distinct un şofer, în situaţia în care timpul cât un şofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept şofer un şef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aş avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunţ că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiş a şi cerut ITM –îmi reamintesc şi sunt convins că şi dv. vă reamintiţi, cu plăcere-, să mă sancţioneze, să vedeţi până unde se poate merge în România!-, aş avea dreptul, reiau ideea, să angajez un şef de serviciu şi doi şoferi. Dar, fac economii, folosind drept şofer un şef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulţime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit şi el, alături de mine!”, a scris Robu.

In final, el a ţinut să arate: ”Eu câştig circa 12.000 lei pe lună, nicidecum 17.000 lei!”, scrie Stiri pe surse.

15.02.2018
3064 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design