Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Program de informare a cetatenilor prin sms-uri, unic in tara, implementat de Primaria BALAN (Harghita)

Robert Kovacs

Locuitorii orașului Bălan sunt informați prin intermediul sms-urilor despre probleme de interes comunitar, grație unui program inovativ, unic în țară, dezvoltat de Primăria localității.

Administratorul public al orașului Bălan, Robert Kovacs, a declarat că Primăria a simțit nevoia să dezvolte, în relația cu cetățenii, un instrument care să vină în întâmpinarea nevoii lor de a fi informați rapid și cât mai personal. Drept urmare, în colaborare cu o firmă de specialitate, s-a dezvoltat un program prin care locuitorii primesc sms-uri în legătură cu diversele chestiuni de interes local.

Oamenii se pot înscrie în program atât la orice birou al primăriei, cei mai mulți locuitori în vârstă apelând la acest mijloc, cât și online, accesând linkul https://notifier-optin.tk/ro/optin/.

Robert Kovacs a explicat că, la înscrierea în baza de date, locuitorii își exprimă dorința referitoare la limba în care vor primi sms-ul, română sau maghiară, iar pe baza informațiilor pe care le-au furnizat, pot fi trimise sms-uri personalizate. Spre exemplu, pot fi trimise sms-uri doar locuitorilor de la anumite scări de bloc, în cazul în care au loc lucrări de asfaltare a unor alei și aceștia sunt rugați să își ia mașinile din zonă sau sunt informați locuitorii de pe o anumită stradă că urmează să se sisteze apa.

De asemenea, se trimit și avertizări meteorologice sau anunțuri privind desfășurarea unor evenimente care au loc în oraș și la care cetățenii sunt invitați să participe, cum ar fi manifestările dedicate Zilei Copilului sau informări cu privire la situația datoriilor la bugetul local.

Administratorul public al orașului Bălan a adăugat că sunt situații în care oamenii trebuie informați rapid, cum ar fi sistarea furnizării apei, în urma spargerii unei conducte și acesta este cel mai bun mijloc pentru ca ei să afle la timp despre astfel de situații. Potrivit sursei citate, programul permite selectarea și a altor caracteristici, sms-urile putând fi trimise doar anumitor categorii de cetățeni, în funcție de vârstă sau de profilul profesional.

“Spre exemplu, putem alege oamenii de peste 65 ani sau pensionarii, angajații de la Primărie, de la școli, reprezentați ai ONG-urilor, agenții economici din oraș, cărora li se pot trimite mesaje personalizate. Practic, noi putem adăuga, prin program, acele tag-uri, cum se folosește acum, în care mai multe persoane sunt reunite de o caracteristică comună, iar în momentul în care noi bifăm caracteristica respectivă, doar acele persoane primesc mesaj. (…) Și pentru noi e mult mai ușor să comunicăm cu ei și oamenii se simt mult mai bine pentru că primesc un mesaj personal din partea primăriei”, a declarat Robert Kovacs.

El a precizat că, în prezent, 200 de persoane primesc sms-uri după ce s-au înscris în baza de date iar Primăria dorește să se ajungă la un număr de 1.000 de persoane, în condițiile în care orașul Bălan are aproximativ 5.000 de locuitori. AGERPRES

31.05.2017
387 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baile Tusnad
Balan
Borsec
Cristuru Secuiesc
Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplita
Toplita
Vlahita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Harghita pentru ziua de azi.


 
Informatii din Harghita

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design