Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Proiect pilot pentru transportul elevilor la scoala cu autobuzul, in Sectorul 5 al Capitalei; Gabriela Firea: E primul an in care am obtinut buget pentru cei 230 de medici si asistenti de la unitatile de invatamant; Firea: Peste cateva zile va fi semnat contractul cu societatea care va asigura deratizarea

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că în perioada următoare va fi demarat un proiect pilot prin care copiii să fie transportați la școală cu autobuzul, beneficiarii fiind elevii Școlii nr. 141.

“În ceea ce privește aglomerația care se creează de cele mai multe ori, în special dimineața și la sfârșitul orelor de program în zonele unde există creșe, grădinițe, școli și licee, împreună cu Poliția Capitalei, cu Brigada Rutieră, cu Poliția Locală, cu polițiile de sectoare, încercăm să găsim cele mai bune soluții și să împrumutăm modele de bune practici din Occident. De aceea, vom demara în scurt timp, prin RATB și Proedus, un proiect pilot prin care elevii să fie transportați la școală cu autobuzul, deci cu transportul local, astfel încât părinții să nu mai meargă către școală — mulți, cu zecile, cu sutele — creând o aglomerație foarte mare“, a precizat primarul general în cadrul comandamentului pentru pregătirea noului an școlar, convocat la sediul Primăriei Generale.

Având în vedere că Școala nr. 141 este reabilitată, urmare a prăbușirii tavanului de pe hol, elevii acestei unități vor urma cursurile la Școala nr. 127. “Practic, este vorba de 400 de elevi. Ne-am gândit, pentru început, să transportăm cu autobuzele RATB — patru la număr — elevii claselor V-VIII, iar pentru elevii din clasele 0-IV să avem și acceptul părinților, deoarece fiind mai mici, ei trebuie să fie, eventual, însoțiți de un părinte sau, împreună cu școlile, să asigurăm mai multe cadre didactice care să îi ajute în mijlocul de transport în comun”, a explicat Firea.

Primarul general a mai precizat că mai multe asociații de părinți au semnalat faptul că există școli în care copiii ar putea ajunge să învețe în trei schimburi. “Primăria Generală a Capitalei a introdus în bugetul său aproape un milion și jumătate de euro pentru finanțarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea acestor școli, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să învețe în trei schimburi”, a menționat ea. AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că 2017 este primul an în care a obţinut de la ministerele de resort bugetul necesar pentru cei 230 de medici şi asistenţi care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ din Capitală.

Este primul an în care Capitala a obţinut sprijin de la Guvern, prin ministerele Sănătăţii şi de Finanţe (…) am obţinut buget pentru cei 230 de medici şi asistenţi de la medicina şcolară, pentru unităţile de învăţământ din Capitală. De un an de zile am bătut la porţile Guvernului, am discutat cu toţi foştii miniştri şi prim miniştri (…) şi nu am reuşit rezolvarea acestei probleme decât acum. Cu câteva zile în urmă, practic, bugetul destinat angajării medicilor şi asistenţilor pentru cabinetele de medicină şcolară din Capitală s-a rezolvat. O problemă foarte gravă. Începea din nou anul şcolar, iar noi aveam în unităţile de învăţământ cabinete şcolare, dar fără medici şi asistenţi, în totalitatea lor, ceea ce era un minus foarte mare“, a precizat primarul general în cadrul Comandamentului pentru pregătirea noului an şcolar, convocat la sediul Primăriei.

Ea a anunţat, de asemenea, că de la finele acestui an Compania Municipală de Pază şi Protecţie va putea încheia contracte la un preţ foarte bun cu şcolile din Capitală, astfel încât curtea unităţilor de învăţământ să fie deschisă pentru elevi şi după finalizarea cursurilor.

“Împreună cu domnul primar de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, am inaugurat, acum câteva luni, proiectul care a fost doar pilot – dar pe care vrem să îl extindem în continuare – şi anume să deschidem curtea şcolii pentru elevi. Ne-am lovit însă de următoarea problemă: directorii de şcoli au spus că e un proiect foarte frumos, pe care îl susţin, dar că nu există resursa financiară pentru paza şcolii după orele de program. În acest moment pot să vă spun următorul lucru: Compania Municipală de Pază şi Protecţie este în curs de finalizare a procedurilor de înfiinţare, astfel încât de la sfârşitul anului vom putea să realizăm aceste contracte la un preţ foarte bun, cu toate şcolile din Capitală, pentru a asigura şi paza elevilor care vor să vină în curtea şcolii pentru sport, activităţi recreative”, a explicat Firea. AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că peste câteva zile va fi semnat contractul cu societatea care urmează să asigure deratizarea la nivelul Capitalei, după ce firma respectivă a câștigat licitația organizată în acest sens.

“Așa cum știți, licitațiile — în special în mediul public — sunt contestate, durează ani de zile până la finalizarea unei astfel de proceduri. Acum câteva zile s-a încheiat, în sfârșit — din păcate, a trecut vara — procedura de achiziție, dar este măcar bine și util să se acționeze în sensul deratizării, pe raza Municipiului București, cu această societate care a câștigat licitația și care va începe să acționeze în cel mai scurt timp. Cu siguranță, intențiile noastre au fost de fiecare dată bune, dar nu noi suntem cei care am stabilit — nici din punct de vedere legislativ, și nici al regulilor — care sunt procedurile pentru încheierea unui contract în sistemul public“, a explicat Firea în cadrul comandamentului pentru pregătirea noului an școlar, convocat la sediul Primăriei Generale.

Pe de altă parte, primarul general a subliniat că în primăvara anului viitor va putea să își înceapă activitatea și Compania Municipală Eco Igienizare.

“Am considerat — la fel ca alte mari capitale europene — că este momentul să oferim aceste servicii către populație la un preț decent și am înființat Compania Municipală de Eco Igienizare. Din primăvara anului viitor, ea va putea să funcționeze. Dar până atunci, tocmai pentru că am observat că acțiunea limitată — să spunem — din cauza resurselor bugetare din partea ADP-urilor de sectoare, a Centrului de Protecția Plantelor și a asociațiilor de proprietari nu a fost suficientă, acum câteva zile am semnat finalizarea procedurii de achiziție cu societatea care a câștigat licitația de deratizare, în vederea deratizării și dezinsecției, urmând ca în câtva zile să semnăm și contractul cu această companie”, a precizat ea.

Primarul a adăugat că, în anii anteriori, contractul pentru deratizare și dezinsecție aducea firmei beneficiare milioane de euro anual, fiind considerat defavorabil Primăriei. 

“Am urmărit și eu întreaga dezbatere publică ce s-a purtat în această vară, legată de dezinsecție și deratizare. Nu cred că putem să facem culpabile actualele persoane care manageriază activitatea de la Primăria Capitalei sau de la primăriile de sector. Am primit spre moștenire o situație dificilă, delicată: un contract despre care cei mai mulți reprezentanți ai presei au considerat că nu este în favoarea Primăriei, și nici în favoarea bucureștenilor. Milioane de euro aruncate — pot să spun — anual în scopul dezinsecției și deratizării”, a adăugat edilul. AGERPRES

06.09.2017
265 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design