Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Proiect privind achizitionarea a 20 de autobuze electrice pentru modernizarea transportului public din municipiul TULCEA

Primaria Tulcea

Reprezentanţii societăţii Transport Public SA din cadrul Primăriei municipiului Tulcea au anunţat că intenţionează să atragă anul viitor o finanţare de 20 de milioane de euro pentru punerea în practică a unui proiect de modernizare a transportului în comun din oraş, ce include achiziţionarea a 20 de autobuze electrice.

Directorul societăţii, Dan Bălan, a declarat că proiectul ar putea fi finanţat prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD) şi că, în momentul de faţă, se lucrează la studiul de fezabilitate. “Astăzi a avut loc o întâlnire cu proiectanţii pentru a identifica cele 45 de staţii de autobuz din municipiu care vor fi incluse într-un sistem electronic ce le va permite călătorilor să ştie cât timp mai au de aşteptat până vine autobuzul dorit“, a afirmat Bălan.

În cadrul proiectului, pe lângă panourile de afişaj electronic, în cele 45 de staţii de autobuz din oraş vor fi instalate şi automate pentru bilete. De asemenea, vor fi achiziţionate 20 de autobuze electrice. “Dacă achiziţionăm cele 20 de autobuze electrice, toate problemele legate de transportul în comun la ore de vârf vor fi rezolvate”, a mai spus directorul societăţii din subordinea Primăriei Tulcea.

Valoarea estimată a proiectului este, potrivit sursei citate, de 20 de milioane de euro, urmând ca autobuzele electrice să fie achiziţionate în următorii doi ani. “Dorim să încheiem cât mai curând studiul de fezabilitate, astfel încât proiectul să fie depus în prima jumătate a anului viitor, iar în doi ani să luăm autobuzele electrice şi să avem implementat sistemul de ticketing”, a precizat Bălan.

Şi în perioada 2009-2010 societatea din subordinea Primăriei Tulcea a încercat să pună în practică sistemul de ticketing, astfel că în câteva staţii din oraş au fost instalate panouri de afişaj electronic şi au fost achiziţionate GPS-uri pentru ca pe site-ul societăţii să fie făcute publice în timp real informaţii privind locul în care se află unele mijloace de transport în comun.

Valoarea proiectului derulat la vremea respectivă a fost de 1,32 de milioane de lei, potrivit conducerii de atunci a societăţii.

În municipiul Tulcea sunt 123 de staţii de autobuz, iar parcul societăţii de transport în comun numără 27 de autovehicule, două dintre ele fiind recepţionate la sfârşitul săptămânii trecute. Unele autobuze din parcul societăţii au peste 20 de ani de funcţionare şi peste un milion de kilometri la bord, potrivit lui Bălan.

ITI-DD este singura investiţie teritorial-integrată care se implementează în România în actuala perioadă de programare. Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operaţionale unei zone delimitată geografic, cu un anumit specific, în vederea dezvoltării.

Bugetul total estimat al acestui mecanism financiar nou la nivel european este de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adaugă finanţarea naţională. AGERPRES

22.11.2017
513 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Babadag
Isaccea
Macin
Sfantu Gheorghe
Sulina
Tulcea


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Tulcea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Tulcea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design