Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 

Proiectul TIMISOARA - Capitala Culturala Europeana a intrat in linie dreapta. Se implementeaza etapa din dosar pentru 2017-2018

Simona Neumann

În etapa de Start-up (2017-2018), se caută şi se testează noi produse culturale şi atragerea publicului spre ele. Asociaţia Timişoara - Capitala Culturală Europeană caută să lege colaborări cu societatea civilă, cu instituţiile culturale, să contribui la rezolvarea aspectelor financiare, la dezvoltarea relaţiilor internaţionale, dar şi la dezvoltarea renumelui oraşului.

Start-up-ul pentru 2017-2018 face parte din dosarul de candidatură, aşadar se fac paşii natural în cadrul acestui proiect ambiţios.

În acest an, în cadrul etapei de Start Up, se vor desfăşura patru proiecte generale. Generators-Generatori – dezvoltarea a trei proiecte, şi anume Mega Bega, Reflecţii şi Cămine în mişcare. Se vor efectua cercetări, documentări şi schimburi de experienţe, alături de partenerii lideri ai proiectelor amintite. 

X-Tention- X-Tensii: colaborări cu instituţii sau organizaţii locale pentru realizarea diferitelor evenimente sau proiecte culturale, potenţându-le conţinutul, vizibilitatea şi caracterul european (Art Encounters, Festivalul Simultan, Teatrul Naţional Timişoara, Circul Cirkor – spectacol de circ contemporan, Festivalul Eurothalia).  

Neighborhoods – intervenţii în cartiere: intervenţii şi ateliere de lucru în diferite cartiere ale Timişoarei în scopul identificării de colaboratori sau co-organizatori pe termen lung. 

MultipleXity – moştenirea tangibilă a oraşului, în urma câştigării titlului de capitală Culturală Europeană, va consta în construirea unui complex creativ multifuncţional; al unui centru de resurse culturale pentru dezvoltarea capacităţii şi pentru schimburi internaţionale; organizarea Festivalului Internaţional al Luminii – prima ediţie fiind în 2021 şi o infrastructură îmbunătăţită. În acest an se vizează maparea nevoilor oraşului şi iniţierea unor colaborări internaţionale.

„Obiectivul pe termen lung al implementării şi dezvoltării Programului cultrual 2021 este un sector cultural extrem de profesionist şi sensibil la nevoile cetăţenilor, cu legături puternice la nivel european, o scenă culturală şi creativă mai competitivă şi, desigur, poziţionarea culturii ca pilon de dezvoltare locală durabilă, de către factorii decizionali”, a spus Simona Neumann, director executiv Asociaţia Timişoara – Capitala Culturală Europeană, scrie Adevarul.

20.06.2017
561 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design