Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Promisiuni electorale trasnite: Pepeni plantati in Ferentari, pomi fructiferi in statiile RATB, biserici in cartiere; De unde vin numele cartierelor din BUCURESTI; Piedone pune carciumarese in parcuri; Investitorii imobiliari cer 600.000 euro de la Asociatia Salvati Bucurestiul; Piata cu parcare pe acoperis, inaugurata FOTO

Primarul Cristian Popescu Piedone
Foto: DomnulePrimar.ro

Pe proiecte exagerate mizeaza politicienii si in aceasta campanie. Unele sunt populiste si ridicole, cum ar fi plantarea de pepeni pe maidanele din Ferentari sau de pomi fructiferi in statiile RATB.

Adrian Edu, candidatul Romilor Creştini la primăria sectorului 5, a promis că va planta în staţiile RATB pomi fructiferi! Pentru cartierul Ferentari, a pus pe hârtie un alt plan: să sădească pepeni pe maidane.

"Pe mine nu mă interesează reabilitarea termică a blocurilor şi infrastructura. Foamea este principala problemă! Cât despre mine, dacă o să câştig primăria, o să-mi iau un BMW. Doamne ajută!", s-a rugat pios Adrian Edu.

La Primăria Generală, nume cu rezonanţă se întrec în proiecte trăsnite. Gigi Becali a declarat că va face câte 10 noi biserici în fiecare sector, iar Silviu Prigoană, candidatul PDL, a crezut de cuviinţă că transportul public trebuie să fie gratuit.
Pe larg in evz

Fie ne-am născut în ele, fie ne-au găzduit în anii facultăţii sau ne-au oferit un loc de muncă. Câţi dintre noi ne-am întrebat, însă, de unde provin denumirile cartierelor din Capitală, poveşti pe care poate doar istoricii le mai cunosc.

O istorie interesantă se găseşte în originea numelui cartierului Balta Albă. Povestea spune că aici se afla o Groapă de var unde, în vremea lui Caragea, se topeau cadavrele ciumaţilor. Când ploua, locul devenea o baltă.

Zona Berceni a fost denumită astfel datorită grofului Miklós Bercsényi. Se zice că o ceată de husari, condusă de groful Miklós Bercsényi, s-au oprit undeva la sud de Bucureşti, în drumul lor spre turci.

Nu se ştie însă dacă au luat o pauză sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci acea zonă a fost botezată Berceni.

Cartierul Băneasa îşi trage denumirea de la nevasta banului Dimitrie Ghica.

Cotroceniul, unde în prezent se află sediul prezidenţial, se numeşte astfel de la regionalismul "a cotroci", care înseamnă "a scotoci", "a scormoni".
Detalii in Adevarul

Mai multe spații verzi vor fi înființate în Sectorul 4, inclusiv pe terenurile dintre blocuri. Administraţia locală a anunţat, de asemenea, că intenţionează să cumpere flori, arbori şi arbuşti pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sectorul 4.

De asemenea, Primăria Sectorului 4 a anunţat că intenţionează să cumpere flori şi material dendrologic pentru noi amenajări verzi.

Potrivit anunţului lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), administraţia locală vrea să achiziţioneze diverse plante anuale, inclusiv arbori, arbuşti, trandafiri căţărători, trandafiri la ghiveci, primule, panseluţe, cârciumărese şi crăiţe.
Amnunte in B365

Lucrările de modernizare şi reamenajare a pieţii Valea Ialomiţei, din Sectorul 6 al Capitalei, au fost finalizate. Investiţia se ridică la suma de 9 milioane de lei cu TVA.

Lucrările de refacere a vechiului spațiu comercial au început în luna septembrie a anului 2011, iar proiectul de modernizare a constat în amenajarea, în incinta pieței,  a unei hale noi cu 120 tarabe pentru comercializarea de legume și fructe, și 60 spații comerciale destinate produselor de uz gospodăresc, informează Primăria Sectorului 6.

Pe spațiul situat pe acoperișul clădirii, a fost amenajată o parcare cu o capacitate de peste 100 de locuri. Acestea vor putea fi folosite de comercianți, dar vor putea fi și închiriate de locuitorii din zonă.
Mai multe si FOTO in B365

Lucia Cherecheş a solicitat în solidar Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi membrilor fondatori suma de 600.000 de euro pentru că i-au fost "zădărnicite intenţiile imobiliare", după cum se arată într-un comunicat al organizaţiei . Cherecheş a plătit o taxă de timbru de 30.000 lei.

Litigiul este legat de cele două imobile interbelice din Şos. Kiseleff nr. 45. Acestea se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles.

Proprietara lor (în urma cumpărării drepturilor litigioase) Lucia Cherecheş doreşte demolarea întregului ansamblu şi construirea în loc a unui complex imobiliar.

Lucia Cherecheş a obligat prin hotărâre judecătorească primarul sectorului 1 să emită autorizaţii de desfiinţare pentru cele două imobile pe 15 februarie 2011.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a obţinut suspendarea şi anularea autorizaţiilor de desfiinţare, motivul fiind că nu aveau avizul corespunzător din partea Ministerului Culturii.
Pe larg in Adevarul

23.05.2012
2808 vizualizari
+ SHARE   
 
4 comentarii
 


 

Comentarii

 
1. foarte bine!
 
simi   (24 mai 2012 11:43)
 
ma bucur ca piedone alege sa planteze si mai multe flori si
copacei in sectorul 4. o sa ajunga sectorul 4 mai frumos ca
1! :) bafta piedone!
 
2. da
 
nicolae   (24 mai 2012 11:52)
 
Piedone face treaba buna. Il votez si de data aceasta.
 
3. bravo!
 
ancutza   (24 mai 2012 12:56)
 
Piedone a reusit sa schimbe sectorul nostru in bine. merita
toata aprecierea mea. il votez pe 10 iunie. bravo!
 
4. sector 4
 
sandra   (24 mai 2012 13:21)
 
Piedone este un om serios, pe noi nu ne-a dezamagit
niciodata. Ii urez succes!
 
 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design