Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Protest spontan al angajatilor societatii de transport public Transurb GALATI, nemultumiti de intarzierea salariilor

Primaria Galati

Peste 100 de angajaţi ai societăţii locale de transport public în comun, SC Transurb SA Galaţi, s-au adunat, pe 19 decembrie, în faţa sediului Primăriei municipiului, nemulţumiţi de întârzierea salariilor şi de perspectiva de a nu le încasa integral până la finalul anului.

Potrivit liderului de sindicat din Transurb, George Preda, salariaţii ar fi trebuit să încaseze lichidarea pe data de 15 decembrie, dar conducerea societăţii le-a transmis că nu sunt suficienţi bani, oferind varianta să le achite doar 50% din sumele cuvenite. În lipsa certitudinii că oamenii îşi vor primi integral lichidarea, dar şi avansul, programat pentru 30 decembrie, angajaţii Transurb au spus că refuză să mai lucreze, a adăugat liderul de sindicat.

Ni s-a propus să primim jumătate din lichidarea pe noiembrie. E de neacceptat. Nu ni s-a dat un termen fix pentru diferenţă şi nu ştim dacă vom primi şi avansurile pe 30 decembrie, nici nu ne mai gândim la primele de Crăciun. Banii trebuia să-i primim pe 15 decembrie. Motivul invocat este lipsa banilor de la primărie şi gaura pe care se pare că a produs-o vechea administraţie a Transurb. În total, sunt 840 de salariaţi, toţi sunt afectaţi de neplata salariilor. Oamenii spun că nu mai vor să muncească gratis şi eu le dau dreptate, nu am primit niciun leu, a spus Preda.

Liderul de sindicat a mai spus că, dacă situaţia nu se va rezolva, există riscul ca, de miercuri, activitatea mijloacelor de transport în comun să fie oprită. Preda a precizat că şi marţi angajaţii Transurb erau decişi să întrerupă activitatea, însă sindicaliştii i-au convins să nu facă acest lucru, încercând să rezolve problema pe cale amiabilă, cu Primăria Galaţi.

Pe de altă parte, directorul interimar Transurb, Gigel Caliga, a spus că societatea pe care o conduce are un deficit de cash şi că încearcă să procure lichidităţi din partea furnizorilor de servicii (şantierul naval, combinatul siderurgic, cărora Transurb le asigură autobuze convenţie pentru transportul la şi de la muncă al angajaţilor), dar şi din partea ordonatorului de credit, respectiv Primăria municipiului Galaţi.

“Facem demersuri către banca noastră pentru a obţine lichidităţi, dar şi către Primărie, şantierul naval şi combinatul siderurgic. Încercăm să facem facturi pentru prestaţii viitoare şi alte mecanisme pentru a îmbunătăţi viaţa angajaţilor Transurb”, a precizat directorul.

Gigel Caliga a mai afirmat că întârzierea salariilor s-a suprapus şi cu actualele negocieri ale contractului colectiv de muncă privind majorarea salariilor de anul viitor, de când obligaţiile fiscale trec de la angajator la angajat.

Protestul nu a afectat, deocamdată, activitatea societăţii locale de transport în comun. AGERPRES

20.12.2017
226 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beresti
Galati
Targu Bujor
Tecuci


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Galaţi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Galaţi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design