Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  88,27% (158/179)
2.  Piatra Neamt
  81,25% (39/48)
3.  Timisoara
  47,37% (18/38)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  80,95% (17/21)
5.  Gherla
  100,00% (9/9)
6.  Galati
  33,33% (5/15)
7.  Targu - Jiu
  71,43% (5/7)
8.  Oradea
  57,14% (4/7)
9.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
10.  Voluntari
  75,00% (3/4)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

RESITA: Consilierii locali au votat bugetul pe 2018. Acesta se ridica la 124 de milioane de lei, mai mic cu un milion fata de anul trecut; Pana la finele anului 2020, municipiul va avea 25% din taximetre electrice

Primarul Ioan Popa

Consilierii locali reşiţeni au aprobat miercuri, în şedinţă ordinară, bugetul municipiului pe anul 2018, în sumă de aproape 124 de milioane de lei, cu aproape un milion de euro mai mic decât în anul precedent.

'Sunt două pierderi mari faţă de anul trecut, una dintre ele fiind din diferenţa pe salarii, defalcat, unde am pierdut circa cinci milioane de lei, iar cealaltă pierdere, care nu e neapărat a noastră, se referă la dirijarea salariilor profesorilor, care în loc să treacă prin primărie, merg direct la Inspectoratul Şcolar, ceea ce până la urmă ne aduce şi un beneficiu, pentru că nu ne mai batem noi capul cu ele. În ciuda acestor impedimente, am rămas cu 35% din buget alocat pentru investiţii, undeva la 25% pentru cheltuieli materiale, care intră tot în zona de dezvoltare, salarizările sunt tot aproape 25%. Tendinţa mea este să le mai cobor pe la 18-20% din total. Pentru mine este încă nemulţumitor, deşi venim cu acestea de undeva de la 32%, ceea ce este o realizare', a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

O bună parte din investiţii vor merge înspre unităţile de învăţământ, dar şi înspre zonele pietonale, spre zonele dedicate tineretului, pentru locuri de joacă civilizate, în încercarea de a face oraşul mai plăcut pentru cetăţeni, după cum precizează primul edil al municipiului de pe Bârzava.

Tot în şedinţa ordinară de miercuri, primarul Ioan Popa le-a oferit consilierilor locali câte o carte, intitulată 'Oraşe pentru oameni', scrisă de unul dintre cei mai importanţi urbanişti de la nivel mondial, olandezul Jan Gehl, care a reinventat urbanismul la nivel global. 

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat miercuri, în şedinţă ordinară, în unanimitate de voturi, noul regulament de taximetrie, care prevede ca până la finele anului 2020, un sfert din taximetrele din municipiu să fie electrice.

"Acesta a fost cel mai important lucru care s-a întâmplat în această şedinţă. Există două categorii de oameni, unii care clamează reducerea de emisii de carbon şi unii care acţionează în acest sens. Nu ştiu exact, dar cred că este o premieră la nivel naţional, ceea ce am aprobat noi, şi anume, că până în decembrie 2020, un sfert din taximetrele din Reşiţa să fie electrice, iar până în 2025, să avem 50% dintre ele. Este o chestiune curajoasă, dar pe care am convenit-o împreună cu Asociaţia Taximetriştilor din Reşiţa, cărora le mulţumesc pentru că au avut curajul să intre în această aventură", a precizat primarul Ioan Popa

După cum susţine primului edil al municipiului de pe Bârzava, în următoarele două săptămâni urmează să fie montate şi primele staţii electrice, ceea ce ar putea să fie un semnal de bun augur şi la nivel naţional. Agerpres

31.01.2018
41 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(42 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(21 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(10 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(5 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(5 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(3 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(2 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design