Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

RESITA: Toaletele inteligente, refuzate de locuitorii orasului pentru ca le creaza disconfort

Foto: Adevarul

Primăria Reşiţa a achiziţionat cinci toalete inteligente pe care intenţionează să le instaleze în cele mai populate zone centrale din oraş. Toaletele sunt conectate la reţelele de apă, canal şi curent, sunt automatizate şi se igienizează după fiecare utilizare.

Încercarea reprezentanţilor administraţiei locale de instala prima toaletă publică inteligentă din Reşiţa s-a soldat cu un eşec zilele trecute. Locuitorii nu au fost de acord ca în faţa blocurilor lor să funcţioneze o astfel de instalaţie. Proprietarii imobilelor de la intersecţia bv. Republicii, cu Aleea Herculane şi-au motivat răspunsul prin faptul că toaleta le va crea un disconfort, mai ales în perioada verii.  

“Probabil că se temeau că va fi miros vara, deşi noi le-am furnizat toate informaţiile necesare şi le-am explicat despre ce este vorba, dar oamenii nu au acceptat. Conceptul lor era că miroase toaleta. Evident pentru că nu cunoaşteau cum arată aceste toalete şi cum funcţionează. Probabil dacă le vor vedea instalate în celelalte locaţii vor cere să o instalăm şi la ei. E vorba despre toalete ecologice, automatizate, civilizate, nu se pune problema să creeze disconfort”, ne-a declarat Ovidiu Almăjan, directorul Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimonului Consiliului Local.

Reprezentantul administraţiei locale susţine că aceste toalete vor da Reşiţei o imagine de oraş civilizat şi că sunt identice cu cele care funcţionează acum în oraşele mari din Europa. 

“Sunt toalete automate, asigură toate utilităţile de funcţionare apă, canal, curent, încălzire interioară, igenizare după fiecare utilizare, comunică vocal fiecare operaţiune ce se utilizează. Sunt toaletele pe care le găsiţi montate în marile oraşe europene. În România sunt instalate deja în Bucureşti şi în Cluj. La Reşiţa vrem să le instalăm în zona centrală, mai exact, una în zona Semenic, una în zona Intim, una în zona parcului, în zona Victoria şi a cincea ca urmare a discuţiilor de zilele trecute va fi probabil schimbată locaţia”, a mai spus Almăjan.  

Toaletele publice au fost închiriate, de la o societate care oferă aceste servicii, costul fiind 120 de lei pe zi, în acest preţ intrând întregul serviciu, inclusiv mentenanţa şi detergentii, scrie Adevarul.

17.11.2017
416 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design