Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  94,94% (75/79)
2.  Piatra Neamt
  61,11% (22/36)
3.  Timisoara
  67,86% (19/28)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  68,42% (13/19)
5.  Gherla
  100,00% (11/11)
6.  Galati
  31,25% (5/16)
7.  Voluntari
  50,00% (3/6)
8.  Pitesti
  20,00% (3/15)
9.  Targu - Jiu
  40,00% (2/5)
10.  Bucuresti - Sect. 5
  16,67% (2/12)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 

Razvan Savaliuc: CEDO a demascat condamnarea primarului Mircia Gutau ca fiind o incalcare a Drepturilor Omului

Razvan Savaliuc

Cad ca spicele dosarele DNA la Inalta Curte de cand Livia Stanciu nu mai e partenera de nadejde a procurorilor DNA si nu mai e mare sefa. Si de cand Ionut Matei, fost sef al Structurii de Securitate, nu mai e vicepresedinte.

Odata cu pierderea demnitatilor de catre tandemul Livia Stanciu – Ionut Matei (care au oripilat lumea prin maniera in care au condus Complete de 5 instituite de regimul Basescu pentru judecarea la urgenta a demnitarilor PSD), ce sa vezi, constati cum brusc multor judecatori supremi le-a revenit cheful sa apere Drepturile Omului si principiile procesului penal. Iata cum incep sa se vada efectele politicii penale personale ale celor doua personaje, care si-au facut un titlu de glorie din colaborarea cu DNA si SRI, incat au ajuns sa posteze pe siteul Curtii fotografii cu generali SRI si procurori DNA de la Serviciul tehnic, instruindu-i pe judecatorii de mandate pe siguranta nationala cum sa aplice legea si “cultura secretului”.

CEDO a inceput sa condamne Romania pe banda rulanta pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil de catre judecatorii Sectiei penale a ICCJ. Acum iese la iveala cum niste indivizi aflati in cardasie cu procurori ai DNA specializati in inscenari si fabricari de dosare executau cu sange rece, incalcand Drepturile Omului, persoane devenite indezirabile fostului regim.

Sa fie clar, daca in Romania a fost posibila si inca mai este posibila defilarea oamenilor in catuse cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie, daca inca isi mai permit procurori sa vina la instanta cu facaturi de dosare, daca s-au dat arestari unor persoane care in final au fost gasite nevinovate, asta se datoreaza in special unor judecatori ai Inaltei Curti care au facut legea cum au vrut ei!

Sub mandatele Liviei Stanciu si al lui Ionut Matei s-a ajuns la condamnari pe probe indirecte sau pe probe inexistente ori pe simple denunturi; s-au dat condamnari fara ca in caile de atac sa aiba loc rejudecari cu noi administrari de probe cum cere legea; in aceasta perioada s-a impamantenit in sistemul judiciar ideea ca judecatorii pot sa iti respinga absolut toate probele si sa te indoaie cu inchisoarea fara sa aiba loc o judecata adevarata, ci doar o reinterpretare proprie a probelor de la dosar; au fost arestati magistrati doar pentru ca s-au plans in presa ca sunt victime ale unor abuzuri; au fost umiliti avocati si inculpati in salile de judecata; sub mandatele acestor doua personaje s-a acreditat ideea parteneriatului fatis cu DNA si SRI; au fost emise ghiduri de condamnare numai cu inchisoarea pentru fapte de coruptie; lista anomaliilor e uriasa, dar cel mai grav e ca s-a inradacinat ideea ca judecatorii sunt deasupra legii si nimeni nu-i poate nici macar critica nici cand gresesc.

Sa nu creada cineva ca doar procurorii DNA poarta raspunderea pentru justitia facuta la televizor si in presa de propaganda a procurorilor, in care politicienii erau prezentati incatusati, vinovati dinainte sa se inceapa procesul. Toate abuzurile incontestabile ale procurorilor DNA nu ar fi fost posibile fara parteneriatul cu anumiti judecatori din Inalta Curte si unele curti de apel, care le-au girat activitatea. “Campul tactic” recunoscut de SRI nu putea exista fara anumiti inalti judecatori. Unii transformati peste noapte din procurori, direct judecatori de instanta suprema.

Din cauza acestui “camp tactic” nefast, clasa politica din Romania a fost redusa la tacere, factorii de decizie din administratiile publice si mediul romanesc de afaceri a fost asuprit mai rau ca pe vremea fanariotilor, magistratii cu coloana verticala au fost vanati si interceptati, totul cu scopul instaurarii fricii si depersonalizarii individului.

Si cand lumea ii era mai draga Liviei Stanciu (rasplatita fara rusine de Klaus Iohannis cu un post de judecator la Curtea Constitutionala, cand personajul trebuia dat afara din Magistratura din clipa in care s-a declarat partener al procurorilor DNA) iata ca la CEDO a cazut ca un traznet cazul Gutau.

Livia Stanciu, ea si numai ea, a fost dovedita ca a aruncat un om in inchisoare incalcandu-i dreptul la un proces echitabil. L-a condamnat pe primarul municipiului Ramnicu Valcea pentru un simplu gest din mana, desi omul spusese NU ofertei de mituire. 

Condamnarea lui Gutau, venita dupa un lant de achitari pentru inexistenta faptei este dovada sistemului ticalos in care unii procurori DNA si judecatori ai Inaltei Curti au coabitat. Iar CEDO a demascat condamnarea lui Gutau ca fiind o incalcare a Drepturilor Omului. Judecatorul Vasile Alixandri nu mai traieste, a decedat dupa o boala necrutatoare, dar Livia Stanciu nu doar ca s-a pensionat cu o suma uriasa, dar a ajuns si judecator al Curtii Constitutionale, desi a comis o asemenea nenorocire.

E drept ca Livia Stanciu sa nu pateasca nimic dupa ce a fost dovedita de CEDO si sa incaseze peste 40.000 lei lunar din pensie si leafa de judecator al CCR? E drept sa mai detina o asemenea inalta functie?

Au aparut deja voci care acrediteaza ideea ca Livia Stanciu ar trebui sa fie acuzata de represiune nedreapta si trimisa in judecata, sa i se ia pensia de serviciu, retroactiv, cum s-a luat altor magistrati condamnati pentru coruptie.

Personal voi milita ca jurnalist pentru ca Livia Stanciu sa raspunda! Din cauza unora ca ea, ajungi in fata unor instante nevinovat, ti se resping toate probele, si te trezesti condamnat, pentru ca asemenea persoane se pot ascunde sub inamovibilitate. Imi doresc ca Livia Stanciu sa stea si ea doi ani in inchisoare ca Mircia Gutau, sa simta pe propria piele cum e sa te joci cu viata unui om. Ca jurnalist care a scris la greu despre cazul Rarinca o consider pe Livia Stanciu vinovata si de arestarea si condamnarea Marianei Rarinca, care a suferit cumplit doar pentru ca “muntelui de moralitate” sa i se satisfaca un orgoliu.

Din nefericire cazul Livia Stanciu nu a fost singular. S-a mers prea departe la Inalta Curte si unele curti de apel cu lipsa de raspundere a magistratului. Cu terfelirea politicienilor, a magistratilor neobedienti Binomului, cu bagatul pumnului in gura presei, cu intimidarea demnitarilor, cu interceptarile in nestire si cu parteneriatul cu DNA generator de spectacole judiciare televizate. Si trebuie dat exemplu.

Clasa politica va interveni imediat dupa alegeri si nu va exista partid sa nu voteze o lege a raspunderii magistratilor imediat ce aceasta va fi pusa pe masa Parlamentului. S-a zis si cu ONG-urile lui Soros care sareau sa apere Binomul si “campul tactic” pretinzand ca e sabotata lupta anticoruptie, sunt toate compromise ca si presa de propaganda. Dupa alegerile din decembrie 2016 nu va mai exista nimeni in Romania care sa mai sustina ca nu se impune o lege a raspunderii reale a magistratului. Nu doar pentru salvarea imaginii miilor de magistrati care nu aproba ce au putut face in Justitia romana o mana de oportunisti cocotati politic in fruntea marilor instante si parchete, dar mai ales pentru astampararea setei de dreptate a celor multi.

P.S. - In 2017 si anii imediat urmatori va veni un val de condamnari la CEDO pentru abuzurile comise de “campul tactic” din regimul Basescu. Se va vedea ca marile condamnari cu care DNA s-a impaunat la bilanturile anuale au fost executii ca in cazul Gutau. Ar fi timpul ca unii judecatori de la Inalta Curte sa se ceara afara de pe acum!- scrie LumeaJustitiei.

24.11.2016
1241 vizualizari
+ SHARE   
 
Razvan Savaliuc, Lumea Justitiei
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(28 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(5 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(3 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(1 raspuns
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design