Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  88,27% (158/179)
2.  Piatra Neamt
  81,25% (39/48)
3.  Timisoara
  47,37% (18/38)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  80,95% (17/21)
5.  Gherla
  100,00% (9/9)
6.  Galati
  33,33% (5/15)
7.  Targu - Jiu
  71,43% (5/7)
8.  Oradea
  57,14% (4/7)
9.  Voluntari
  75,00% (3/4)
10.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

Referendum la SEBES pentru achizitia unui laborator de monitorizare a calitatii aerului. Aparatura costa peste 1 milion de lei

Primarul Dorin Nistor

Primăria Sebeş va organiza un referendum pentru consultarea populaţiei în ceea ce priveşte achiziţionarea unui laborator mobil destinat monitorizării calităţii aerului. Dezbateri pe tema cumpărării acestui laborator există de mai mulţi ani în condiţiile în care compania Kronospan este acuzată că poluează mediul în zona municipiului din judeţul Alba.

”Imediat după aprobarea bugetului local al Municipiului Sebeş voi susţine şi voi face toate demersurile în vederea organizării unui referendum prin care voi solicita cetăţenilor Municipiului Sebeş consultarea în vederea achiziţiei unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului şi asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialişti în vederea operării şi interpretării rezultatelor”, afirmă primarul Dorin Nistor.   

Portofoliul de achiziţii publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând ”a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătăţirea strategiei de mediu şi oferind informaţii pentru monitorizarea stării de sănătate a populaţiei”. Bugetul alocat acestei achiziţii publice este de peste 1 milion de lei fără TVA.   

”Pentru apărarea intereselor cetăţenilor Municipiului Sebeş voi iniţia toate demersurile către Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii pentru a obţine toate informaţiile prind starea de sănătate a populaţiei de pe raza Municipiului Sebeş şi din împrejurimi, precum şi elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeşului. Situaţia este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăseşte în topul ţărilor codaşe privind asigurarea calităţii aerului”, susţine primarul Dorin Nistor.   

Poluarea aerului din zona municipiuşlui Sebeş se află pe agenda comunităţii locale de mai mulţi ani. Au existat chiar şi proteste cu mii de participanţi organizate de reprezentanţi ai locuitorilor nemulţumiţi. Şase dintre organizatori sau lideri ai protestelor au fost acţionaţi în judecată de Kronospan, dar, în final, compania a renunţat la procese. Între timp, Kronospan a obţinut autorizaţia integrată de mediu pentru paltforma industrială de la Sebeş care include şi noua fabrică de producere a formaldehidei, cu capacitate de 60.000 de tone pe an. Prezenţa fabricii de formaldehidă pe platforma industrială a fost şi este contestată de o mare parte a locuitorilor oraşului, scrie Adevarul.

31.01.2018
45 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(42 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(21 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(10 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(5 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(5 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(3 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design