Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

"Regele inghetatei" din Romania construieste un cartier cu 16 blocuri la ALBA IULIA

Ioan Istrate
Foto: Adevarul

Fostul proprietar al celei mai mari fabrici de îngheţată din România investeşte masiv pe piaţa imobiliarelor prin construirea unui cartier cu peste 470 de apartamente la Alba Iulia. Investiţia ar urma să fie realziată în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Aici vor fi construite 16 blocuri, cu 6, respectiv 8 etaje, amplasate pe un teren de peste 28.000 de metri pătraţi. Un proiect de hotărâre privind avizarea ocumentaţiei „PUZ – reglementare zonă locuinţe colective – Ansamblul urban «Centenar 1», Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri” va intra în discuţia Consiliului local Alba Iulia în şedinţa ordinară din 22 martie 2018.  

Documentaţia este propusă de Atol Imo SRL, o firmă care are sediul în Sebeş şi care are ca şi principali acţionari membri ai familiei Istrate. Antreprenorul Ioan Istrate este cel care a pus pe picioare cel mai mare producător de îngheţată din România, Alpin57 Lux. Societatea Atol Imo SRL are patru asociaţi, dintre care 3 sunt membri ai familiei Istrate. Al patrulea asociat este Ghenescu Daniela Maria, care deţine şi funcţia de administrator al societăţii cu obiect principal de activitate ”închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii”.  

Potrivit raportului de specialitate se propune construirea a două tipuri de clădiri, având regim de înălţime P+5+R (3 clădiri) şi P+7+R (11 clădiri). Se estimează un număr total de 473 de apartamente şi un număr de 494 de locuri de parcare, din care 138 subterane. Accesul auto se va realiza din străzile Vasile Alecsandri, Alcala de Henares şi din strada Centenar (propusă prin PUZ). Folosinţa actuală a imobilului este teren arabil. Imobilul este inclus pe listele monumentelor istorice – sit arheologic de categoria A, aşezare civilă din preajma castrului roman din sec. II – IV, p. Chr. epoca romană, motiv pentru care va fi nevoie de descărcare arheologică, ceea ce va amâna demararea lucrărilor.

Construcţiile din noul cartier ar urma să delimiteze, pe două laturi, zona propusă pentru realizarea bazei de agrement din spatele Bazinului Olimpic. Ştrandul de la Alba Iulia va rămâne însă, şi în acest an, doar pe hârtie, din lipsa banilor.  

Ioan Istrate a vândut în urmă cu doi ani pachetul majoritar de acţiuni al companiei de îngheţată Alpin57 Lux către ”Food Union Holding” din Letonia, societate deţinută de un ”milionar” rus. Istrate a rămas după această tranzacţie cu un procent de 30% din acţiuni. Preţul tranzacţiei nu a fost făcut public. Producătorul de îngheţată din Sebeş a ajuns la afaceri de aproape 20 de milioane de euro pe an, scrie Adevarul.

20.03.2018
390 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Abrud
Aiud
Alba Iulia
Albac
Baia de Aries
Blaj
Campeni
Cugir
Ocna Mures
Sebes
Teius
Unirea
Zlatna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Alba pentru ziua de azi.


 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design