Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Robert Negoita: Am reabilitat aproximativ 1.200 de blocuri, cu tot cu cele care sunt in lucru

Primarul Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat vineri că până în prezent au fost reabilitate aproximativ 1.200 de blocuri şi a afirmat că mai sunt de reabilitat aproximativ 800.

Am reabilitat până acum aproximativ 1.200, cu cele care sunt în lucru cu tot. Anul acesta dăm acum lucrările, dăm în lucru – dar vremea nu ne permite să lucrăm în mod efectiv – alte 150 şi până la sfârşitul anului eu sper să mai introducem alte 150“, a spus Negoiţă, cu prilejul unei vizite efectuate la un bloc reabilitat termic.

El a precizat că în sector au mai rămas de reabilitat termic “vreo 800 de blocuri”. “În momentul acesta noi avem depuse proiecte în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro în derulare, finalizate, deci pe acest exerciţiu financiar”, a răspuns Negoiţă la o întrebare de jurnaliştilor pe tema fondurilor accesate.

El a spus că peste 1.000 de asociaţii de proprietari sunt în aşteptare. “Noi am rezolvat până acum cu cele cu care sunt în lucru cu tot aproape 2.000 şi, de asemenea, în aşteptare vreo o mie şi ceva de asociaţii de proprietari”, a precizat edilul.

El a menţionat că, de când este primar, niciun proprietar nu a plătit pentru reabilitarea termică. “Avem mai multe legi, că legile s-au tot schimbat, de la zero la 3,5% la 20 şi 25%, deci sunt mai multe legi, repet, s-au tot schimbat, sunt mai multe situaţii (…) luptăm ca să avem contribuţie zero, mai ales că legea ne permite, unele din legi (…) corect ar fi să fie pentru toată lumea la fel. Până acum vreau să vă asigur de acest lucru – că de când sunt eu primar nimeni nu a plătit nici măcar un leu pentru reabilitarea termică şi sunt aici pentru a găsi soluţii ca să continuăm pe aceeaşi linie”, a declarat Negoiţă.

El a menţionat că lucrările suportate financiar de Primărie sunt de bună calitate. “Am fost daţi ca exemplu de bună practică şi de cei care verifică în Romania, dar mai ales au venit inspectorii de la Comisia Europeană care au verificat lucrările şi au spus ‘Domnule, uite că se poate!'”, a spus edilul.

Întrebat de jurnalişti de cazurile în care nu se pot face reabilitări, el a afirmat că se încearcă găsirea de soluţii pentru aproximativ 100 de blocuri.

“Ce am depus noi până acum am depăşit suma alocată cu peste 50%, suma disponibilă pe regiune, iar costurile cu lifturile deja depăşesc cu mult bugetul şi cred că e normal să rezolvăm problema reabilitării tuturor blocurilor, iar ca etapă ulterioară să mergem pe alte programe, alte proiecte în care să le schimbăm sau să înnoim lifturile, să le modernizăm, că nu trebuie neapărat schimbate total, ele trebuie modernizate, şi nu doar lifturile, putem să mergem şi pe zona de cogenerare de înaltă eficienţă, de energie verde, panouri solare şi panouri fotovoltaice, sunt atât de multe lucruri pe care le putem face şi vrem să le facem, dar ele trebuie luate pe rând”, a răspuns Negoiţă, întrebat privind schimbarea lifturilor.

Întrebat de presă, având în vedere că este preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, despre procentul destul de mic privind reabilitările termice din ţară, el a confirmat că din acest punct de vedere la nivel naţional lucrurile nu sunt “aşa de roz”. El a menţionat că din 2016 în sectorul 3 s-au reabilitat mai multe blocuri decât au fost reabilitate în tot restul ţării.

“Trebuie să găsim soluţii să convingem nu doar administraţia publică, în speţă colegii primari, ci să convingem şi asociaţiile de proprietari, pentru că, vă spun, nu ne-a fost deloc simplu să mergem din bloc in bloc, din scară în scară să stăm de vorbă cu proprietarii, cu reprezentanţii asociaţiei, să-i convingem”, a spus Negoiţă.

În alta ordine de idei, el a subliniat că taxa pentru ridicarea gunoiului menajer este zero în sectorul 3.

“Taxa de ridicare a gunoiului este zero. Este adevărat că a avut o tentativă de încălcare a contractului societatea cu care avem noi contract, pentru că în contractul pe care îl au cu noi dânşii îşi asumă taxă zero la gunoi. Au avut o tentativă, în sensul că au trimis nişte contracte către asociaţiile de proprietari cu sume, dar este o chestiune izolată, pentru că i-am chemat la discuţii şi la ordine şi la ora asta şi-au revenit şi nu mai încasează nimic. Sper să le dea Dumnezeu minte şi să-şi respecte contractul pe care-l au cu noi, dacă vor să mai aibă contract cu noi”, a adăugat Negoiţă. AGERPRES

22.01.2018
101 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design