Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SATU MARE: Filarmonica 'Dinu Lipatti' a trecut de la Primarie la Consiliul Judetean

Presedintele CJ Pataki Csaba

Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a votat, în şedinţa de miercuri, preluarea Filarmonicii 'Dinu Lipatti' de la Primăria Satu Mare, după o perioadă de de opt ani în care a fost în subordinea municipalităţii, pentru a nu fi desfiinţată.

Preşedintele CJ, Pataki Csaba, a precizat că instituţia de interes judeţean a fost trecută în anul 2010 la Primăria Satu Mare pentru a nu fi desfiinţată din cauza unei ordonanţe de urgenţă care prevedea stabilirea unui număr maxim de posturi în administraţiile locale, însă în prezent pentru municipalitate este greu să finanţeze atât Teatrul de Nord, cât şi Filarmonica.

Pentru anul 2017, Filarmonica are un buget stabilit de 5 milioane lei.

Directorul Filarmonicii, Rudolf Fatyol, a explicat că trecerea instituţiei la Primărie nu a fost ceva normal, dovedindu-se în ultimii ani că a reprezentat o eroare.

"A fost o anomalie. În 2010 s-a comis o eroare, doar la Satu Mare. Nici la Bihor, nici la Mureş, nici la Sibiu, nici la Braşov. Acolo instituţia profesionistă filarmonica a rămas la judeţ. La noi s-a interpretat, după care au recunoscut că au greşit, pentru că noi niciodată nu am fost funcţionari publici", a mai spus Fatyol. Agerpres

31.01.2018
258 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Ardud
Carei
Livada
Negresti Oas
Satu Mare
Tasnad


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Satu Mare pentru ziua de azi.


 
Informatii din Satu Mare

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design