Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SATU MARE: Problemele cu exproprierile pentru centura de ocolire au fost rezolvate, a anuntat viceprimarul municipiului

Viceprimarul Adrian Albu

Problemele legate de exproprieri de terenuri pe traseul viitoarei centuri de ocolire a municipiului Satu Mare au fost rezolvate, iar la primăvară urmează demararea efectivă a lucrării, a anunţat viceprimarul Adrian Albu.

“Am numărat 140 de persoane expropriate, nu toate sunt nemulţumite, unele sunt chiar mulţumite de sumele primite, am avut în jur de 10-15 cazuri majore şi încă 15-20 mai puţin importante, pe care le-am rezolvat în diferite moduri, am rezolvat probleme punctual şi cu ‘bucata’ la fiecare în parte, în aşa fel încât nu a venit nimeni să se plângă. Sunt în curs lucrările topo, este un parcurs care se va desfăşura pe parcursul a 7-8 luni. Fiecare parcelă va fi măsurată, se vor pune la dispoziţie, într-un final se va face un proces verbal. (…) Am găsit o modalitate, până la acest sfârşit de an vom lăsa terenurile în utilizarea cetăţenilor pentru că oricum lucrările efective nu vor începe decât după ce se vor termina lucrările de cadastrare“, a declarat Albu.

El a spus că, cel mai probabil, lucrările efective urmează să fie demarate în primăvara anului viitor.

“În momentul în care va fi posibil, după 15 martie, când vremea se va încălzi, lucrările vor începe undeva în zona aeroportului şi va mai fi încă un loc de unde vor demara. Nu noi suntem cei care decidem. Aceste lucrări topografice nu sunt foarte vizibile. Fără aceste lucrări, absolut obligatorii, lucrurile nu pot merge mai departe. În câteva luni o să şi vedeţi ceea ce îşi doreşte toată lumea, şi anume nişte buldozere care să lucreze”, a mai spus viceprimarul.

Contractul de execuţie pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare a fost câştigat de asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL şi semnat în noiembrie 2015. Traseul centurii de ocolire se desprinde din DN 19A, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare – Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare – Baia Mare. În bugetul de stat din acest an pentru centură a fost alocată suma de 137 milioane lei, aproximativ o treime din necesar. AGERPRES

09.11.2017
120 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design